Foto: Pexels

Ir zināms, ka gadu, kurā ir nevis 365, bet 366 dienas, sauc par garo gadu, februārī parādoties vienai papildu dienai – 29.datumam. Arī nākamais – 2024. gads būs garais gads! Par to, kā garais gads ietekmē cilvēku un ko šajā periodā nevajadzētu darīt, vēsta ne mazums ezotērisko un senču gudrību un ticējumu.

Tiek uzskatīts, ka garais gads izraisa neveiksmes un tāpēc šajā gadā labāk nelaulāties. Aizliegums ir saistīts ar nevēlamiem impulsiem uz jauna dzīves posma sākumu, kas visticamāk, nebūs veiksmīgs. Tā kā kāzas ir jauns posms pāra dzīvē, tad labāk tās atlikt uz kādu veiksmīgāku gadu, vēsta Unian.

Kā vēl viena versija, kāpēc pastāv šāds ieteikums, ir sena tradīcija, kas bija populāra Krievijā. Tika uzskatīts, ka garajā gadā vīrieši nedrīkstēja nolūkot sev līgavu, bet viņai gan bija tiesības šajā laikā bildināt puisi. Viņš nedrīkstēja atteikties un precējās, pat ja viņam nebija jūtu. Tradīcija, ka sieviete bildina vīrieti, joprojām pastāv Īrijā, lai gan tur tā attiecas tikai uz vienu dienu – 29. februāri.

Tāpat tiek uzskatīts, ka garais gads ir burtiski “piesātināts” ar negatīvismu.

Tāpēc agrāk kategoriski neieteica laist pasaulē bērnu tik smagā laika periodā, lai gan arī te ir viens izņēmums – 29. februārī dzimis mazulis uzskatīts par svētīgu. Mediķi šādam aizliegumam gan saprātīgu skaidrojumu neatrod.

Vēl viens aizliegums attiecas uz pārcelšanos – tiek uzskatīts, ka jaunā dzīvesvieta noteikti nesīs neveiksmi, ja tajā ievāksies garajā gadā. Tās var būt nelielas ikdienas grūtības vai liela mēroga katastrofas, kas ietekmēs ģimeni. Tu neizjutīsi nekādu prieku no dzīvesvietas maiņas un nevarēsi radīt komfortu ne jaunajā mājoklī, ne citā valstī, ja uz tādu pārcelsies. Ja situācija ir bezcerīga, tad, protams, ir jārīkojas pēc vajadzības, bet, ja ir iespēja atlikt pārcelšanos, labāk nesteigties, teic senču gudrību zinātāji.

Garo gadu var noteikt pēc tā, vai gada pēdējo divu ciparu veidotais skaitlis dalās ar četri bez atlikuma. Ja tā ir, tad tas ir garais gads. Piemēram, 2020. gads bija garais gads, jo 20 dalās ar 4. Nākamais garais gads būs 2024. gads.

Lasiet arī: Numeroloģiskais horoskops 2024. gadam

Saistītās tēmas: ezotērikagarais gadsko nedrīkst darītlaulības

youtube icon
Abonēt youtube