Foto: Pexels

Krievijas militārpersonas Volgogradas un Orenburgas apgabalos ir ierīkojušas “spīdzināšanas bedres” disciplīnas pārkāpējiem krievu armijā. Runa ir par “Prudbojas” un “Tockija” poligoniem.

Kāds bijušais militārists, kurš 2023.gada jūnijā ieradās poligonā, izdevumam Važnije istoriji pastāstīja, ka vairāki viņa kolēģi pabijuši “bedrēs” pēc tam, kad pieķerti alkohola lietošanā, taču vispirms viņus piekāvuši militārās policijas darbinieki.

Karavīri tika turēti “bedrēs” no vairākām dienām līdz pat nedēļai. Viņiem netika nodrošināta medicīniskā aprūpe, un ēdiens tika izsniegts reizi dienā. Turklāt viens krievs, kurš atradās “bedrē”, gāja bojā, taču žurnālisti šo informāciju nevarēja apstiprināt.

Norādītā apgabala satelītattēlos patiešām redzami divi dziļi caurumi.

Cits Krievijas karavīrs, kurš 2023. gada vasarā piedalījās mācībās “Tockija” poligonā, arī stāstījis par “spīdzināšanas bedrēm”. Pēc viņa teiktā, pārkāpēji nokļuvuši “vienības komandiera tuvāko līdzstrādnieku” rokās, bet sodījuši citi –  ar “Ahmat” uzšuvēm.

“Viņi varēja vienkārši ieiet manā rotā, ieraudzīt kādu piedzērušos, tad viņu aizveda un piekāva. Tie, kas sistemātiski pārkāpa disciplīnu, tika sisti, saslēgti roku dzelžos un turēti līdz brīdim, kad atjēgsies, apdomāsies un atvainosies. Pašus dumpīgākos, pēc nostāstiem, pēc piekaušanas iemeta bedrēs uz ielas, uzlika virsū vāku un viss,” stāstīja okupants.

Pētot satelītattēlus, analītiķis neizslēdz, ka šīs “bedres” varētu būt “treniņu vieta vai mēģinājums tādu izveidot”.

“Ar “Tockiju” ir sarežģītāk: attēlā redzams, ka vienā bedrē ir tranšeja, kas aiziet sāņus – tas liek domāt, ka šajā bedrē ir nolaišanās vieta. Tās ir izraktas citādi, apaļas formas, ap tām redzama zeme – ja turp regulāri dotos, lai bedrē nolaistu vai piegādātu ūdeni vai ēdienu, tās malas izskatītos citādāk,” skaidro analītiķis, kurš analizējis satelītattēlus.

Lasiet arī: «Kad astotais kāps tronī!» – Vangas pareģojumi par karu Ukrainā

Kopš pilna mēroga iebrukuma Ukrainā Krievija ir zaudējusi aptuveni 295 510 karavīru. Tajā pašā laikā valstī turpinās slēptā mobilizācija. Tiek ziņots, ka šobrīd lielākos zaudējumus okupanti cieš Avdijivkas apkārtnē.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: karš UkraināKrievijas armija

youtube icon
Abonēt youtube