Foto: Pexels

Laika apstākļu prognozes nokrišņiem pēdējās dienās ir bijušas mainīgas, tomēr šobrīd jaunākā informācija liecina, ka darba nedēļas beigās gaidāms gan lietus, gan sniegs, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nakts un rīta stundās austrumos uz atsevišķiem ceļu posmiem veidosies apledojums. Laiks būs arī vēss – teritorijā ieplūstot aukstākai gaisa masai, termometra stabiņš slīdēs uz leju. Naktīs vietām gaisa temperatūra varētu pazemināties pat līdz -2…-5 grādiem Tomēr aukstās gaisa masas mūsu reģionā nepieturēsies ilgi – gan šīs nedēļas izskaņā, gan arī nākamajā darba nedēļā laika apstākļus mūsu reģionā noteiks ciklonu darbība un pie mums atkal pakāpeniski ieplūdīs siltāks gaiss.

Lai arī trešdien, 25. oktobrī, tikai vietām nedaudz smidzinās, mākoņu debesīs būs gana daudz un vienīgi valsts ziemeļos brīžiem uzspīdēs saule. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš, Kurzemē līča piekrastē vējš būs brāzmains. Diena vēsa, termometra stabiņš nepārsniegs +1…+7 grādu atzīmi.

Darba nedēļas otrajā pusē nokrišņu būs vairāk – ceturtdienas  naktī laiks būs lielākoties mākoņains, vienīgi dienvidaustrumos debesis brīžiem skaidrosies.  No valsts dienvidrietumiem Latvijas teritoriju sāks šķērsot jauna nokrišņu zona atnesot lietu un sniegu, vietām uz brīdi zemi baltu noklās neliela sniega kārtiņa, taču tā nebūs noturīga.  Autovadītājiem  nakts un rīta stundās jāņem vērā, ka uz atsevišķiem ceļu posmiem var veidoties apledojums. Gaiss atdzisīs līdz  0…-4 grādiem austrumos,  rietumos temperatūra būs 0…+4 grādu robežās. Līdzīgi laika apstākļi gaidāmi arī piektdien – gan naktī, gan dienā daudzviet gaidāms lietus un sniegs, braukšanas apstākļi rīta stundās būs sarežģītāki. Gaiss naktī atdzisīs līdz -3…+4 grādiem, vēsākam laikam saglabājoties valsts austrumos. Dienā nebūs siltāks par -1…+4 grādiem.

Lasiet arī: «Kad astotais kāps tronī!» – Vangas pareģojumi par karu Ukrainā

Pašās nedēļas beigās un nākamās nedēļas sākumā Latvijā pakāpeniski atgriezīsies siltāks, kā arī nokrišņiem bagātāks laiks, pastiprināsies arī vējš.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube