Foto: Roberts Birze/Flickr

“Krievijas plāns šoreiz ir izdevies. 7.oktobra barbariskajam uzbrukumam bija tikai viens mērķis – ar prātam neaptveramu asinspirti izprovocēt liela mēroga karu, kas neaprobežosies tikai ar Tuvo austrumu reģionu,” tā par notiekošo Izraēlā vietnē “Facebook” raksta režisors Alvis Hermanis.

Viņaprāt, “tiks ierauta Irāna, kaimiņvalstis, tad ASV, pēc tam Turcija. Un tad liesmos arī Eiropa (kur iekšējie ienaidnieki jau gatavojas). Bez atomieročiem arī diez vai iztiks. [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina vecais triks – ja viena partija (Ukraina plus sankcijas) tiek zaudēta, tad šaha dēlis arī tiek apgāzts un spēle turpinās jau pēc citiem noteikumiem.”

“Latvijai tuvojas tumši mākoņi. Ļoti ļoti tumši. Un Latvija tam vispār nav gatava. Valsts vadībā atrodas cilvēki un spēki, kuri nav spējīgi mūs aizstāvēt tam krīzes brīdim, kurš tuvojas,” uzsver Hermanis.

“Pateicoties “Vienotības” varaskārei, demokrātiskie institūti (kas, pirmkārt, būtu brīvi un neatkarīgi mediji) pie mums kādu laiku jau nedarbojās un “demokrātiskā” ceļā esam ievēlējuši valsts ekonomikas postītājus “Jauno Vienotību”, kuri savukārt valdībā ievilkuši atklāti pretvalstisku, drusku plānprātīgu un morāli kroplu organizāciju “Progresīvie”.  Tādu frīkainu antivadību valsts var atļauties miera laikos. Taču tuvojas karš. Un Latvijas sabiedrībai ar steigu jādomā, ko darīt ar šo visu. Joki tūlīt beigsies. Un skaisti klusēt būs pašnāvība. Laika nav daudz. Jādomā ātri,” savā sociālā tīkla profilā raksta Hermanis.

Kā zināms, Izraēlā izsludināts kara stāvoklis teroristu organizācijas “Hamāss” uzbrukumu dēļ.

Izraēla 12.oktobrī paziņoja, ka Gazas joslas aplenkums netiks pārtraukts, kamēr netiks atbrīvoti visi ķīlnieki, pēc tam, kad Sarkanais Krusts lūdza atļaut ievest degvielu, lai novērstu to, ka pārpildītās Gazas slimnīcas “pārvēršas morgos”. ”Hamas” kaujinieki, kas sestdien, 7.oktobrī, uzsāka postošo uzbrukumu, nogalināja vairāk nekā 1 200 cilvēku un aizveda vairāk nekā 100 ķīlnieku atpakaļ uz Gazu, ziņo Reuters.

Izraēlas spēkiem atgūstot kontroli pār pilsētām, ir atklājušies Hamas slepkavību apmēri. Tika atklātas mājas ar līķiem, tostarp izvarotas un nogalinātas sievietes un nošauti un sadedzināti bērni. Atbildot uz to, Izraēla ir pilnībā aplenkusi anklāvu, kurā dzīvo 2,3 miljoni cilvēku, un veikusi nežēlīgu bombardēšanas kampaņu, kā rezultātā ir iznīcināti veseli Gazas rajoni.

Lasiet arī: Avots: Putina veselības stāvoklis pasliktinājies

Izraēlas enerģētikas ministrs Izraēls Kacs (Israel Katz) apgalvoja, ka humānā palīdzība Gazai netiks sniegta, kamēr netiks atbrīvoti Izraēlas ķīlnieki. Kacs platformā X (agrāk Twitter) paziņoja: “Humānā palīdzība Gazai? Neviens elektrības slēdzis netiks ieslēgts, neviens ūdens hidrants netiks atvērts, un neviena degvielas kravas automašīna neiebrauks, kamēr izraēliešu ķīlnieki netiks atgriezti mājās. Humānā palīdzība humānai palīdzībai. Un nevienam nevajadzētu mums mācīt par morāli.”

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Alvis HermanisGazaIzraēlakrievija

youtube icon
Abonēt youtube