Publicitātes foto

No cirvja kāta zupu izvārīt? Tīrais nieks! Vismaz mūziķim un komiķim Edgaram Bāliņam – viņam dikti patīk gatavot zupas.

Pirms ķerties pie gatavošanas, Edgars Bāliņš vienmēr izvērtē trīs faktorus: cik daudz laika viņam ir izpausties, kādi produkti ir pieejami un kāda recepte viņu pēdējā laikā ieintriģējusi. “Ja ir īstais noskaņojums un daudz laika, man nav iebildumu virtuvē pavadīt trīs vai četras stundas, taču ikdienas steigā bieži vien neatliek laika nekam citam, kā vien ātri pagatavojamā klasika uz rīsu, pastas vai dārzeņu bāzes,” stāsta Edgars Bāliņš.

Viņam labāk patīk gatavot citiem, nevis sev, jo, kā zināms, patiesa laime ir tā, kas tiek dalīta ar citiem. Agrāk viņa iecienītākais ēdiens, ko pagatavot citiem, bija taizemiešu zupa Tom Kha, vēlāk patika citus priecēt ar spāņu paelju, bet pēdējā laikā viņš eksperimentē ar ārkārtīgi plašajām itāļu pastas iespējām.

“Domāju, ka ģimenē esmu lielākais ēst gatavotājs. Mana interese par ēdienu pieaug gadu gaitā, vienmēr esmu gatavs atklāt ko jaunu. Nepārprotiet, nav tā, ka man ikdienā vajadzīgs tikai izcils ēdiens, man nav iebildumu arī pret desmaizēm un roltoniem, galvenais ir dažādība,” atzīst Edgars. Arī iepirkšanās, viņaprāt, ir māksla, kas jāapgūst gadu garumā. Ir lietas, kas var dzīvot ledusskapī mēnešiem – tās jāpērk, kad ir atlaides, un nav jākautrējas iepirkt vairumā. Savukārt to, kas jābauda svaigs, piemēram, gaļu vakariņām labāk iegādāties tajā pašā dienā.

Ja par latviešu virtuves klasiku, Edgars nekad neatteiktos no kartupeļiem ar biezpienu un siļķi vai rudenīgas gaileņu mērces, bet viņa visu laiku mīļākie ēdieni ir laba frikadeļu zupa, pareizi uztaisīta Pasta Carbonara un Āzijas zupu spožākās pērles – Pho un Ramen.

Bāliņam “Instagram” ir vesela sadaļa, kas veltīta tieši zupām. Viņš apmeklē dažādas ēdināšanas iestādes un testē zupas, “Instagram” publicējot tās, kas iekļaujas skalā no “ok” līdz “izcilas”. Bāliņš uzskata – jo vairāk zupā šķidruma, jo labāk! Rudenī un ziemā arī pats ļoti bieži gatavo dažādas zupas.

Vistas buljona zupa ar adžiku

Personu skaits: 4

Izmaksas uz vienu personu: ~ 2,98 eiro

Sastāvdaļas:

1/3 fasēta cāļa Rimi (tikai kauli);

1 liels vai 2 nelieli burkāni;

4 seleriju kāti Rimi;

1/3 burciņas adžikas (vai pēc garšas);

1 ēdamk. universālās garšvielas Rimi Smart;

1/2 bundžas kukurūzas Rimi Smart;

50 g makaronu Rimi Smart radziņi;

saulespuķu eļļa cepšanai Rimi Smart.

Pagatavošana:

Cālim izgriez filejas, var izfilēt arī šķiņķus. Kaulus liec vismaz divos litros ūdens – jo vairāk ūdens, jo buljons būs maigāks. Pievieno burkānu mizas un galus un atgriezumus no selerijām. Pieliec adžiku un universālo garšvielu. Vāri buljonu, līdz gaļa lec nost no kaula.

Tikmēr sagriez mazos kubiņos seleriju un burkānu. Apcep eļļā, pievieno nokāstu buljonu, pieliec makaronus un kukurūzu un vāri, līdz makaroni gatavi. Gaļu attīri no kauliem un pievieno zupai.

Lasiet arī: Patīkami pārsteigumi garantēti! Finanšu horoskops 2024. gadam

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: adžikaEdgars BāliņšrecepteVistas buljona zupazupas

youtube icon
Abonēt youtube