Vladimirs Putins. Foto: Instagram @russian_kremlin

“Trešdienas, 26. oktobra pēcpusdienā Krievijas prezidenta Vladimira Putina veselības stāvoklis sāka strauji pasliktināties. Ap pulksten 20.00 pēc Maskavas laika dežūrārsti izsauca papildu ārstu brigādi, kas pēc ierašanās piecpadsmit minūšu laikā sāka prezidenta reanimāciju, līdz tam laikam Putina stāvoklis bija kļuvis kritisks. Plkst. 20.42 pēc Maskavas laika ārsti pārtrauca reanimāciju un konstatēja prezidenta nāvi,” vēsta “Telegram” kanāls “Generall SVR”.

“Generall SVR” ir viens no noslēpumainākajiem “Telegram” kanāliem Krievijā, kas regulāri publicē informāciju par Putinu un viņam tuvāko cilvēku loku. Minētais kanāls arī izplatījis informāciju par Putina nedziedināmajām slimībām. Tiek uzskatīts, ka tas pieder bijušajam Ārējās izlūkošanas dienesta ģenerālim.

“Pēc tam, kad ārsti par notikušo informējuši pie durvīm dežurējošos apsardzes darbiniekus, pēc Dmitrija Kočņeva personīga rīkojuma istaba prezidenta rezidencē Valdai, kas iepriekš tika pārveidota par intensīvās terapijas palātu un kurā Putins nomira, bloķēta. Ārsti palika ieslēgti telpā ar prezidenta līķi. Apsardzes darbinieki lika ārstiem nomierināties, netrokšņot un gaidīt. Dmitrijs Kočņevs izpilda Krievijas Federācijas Drošības padomes sekretāra Nikolaja Patruševa norādījumus. Pēc Kočņeva rīkojuma tika pastiprināta arī prezidenta dubultnieka apsardze. Tagad tiek risināts jautājums par ārstu turpmāko likteni,” vēsta minētais kanāls.

“Sarunas par proputiniskās elites pārstāvju koalīcijas izveidi Nikolaja Patruševa vadībā ir gandrīz pabeigtas, lai saglabātu pašreizējo režīmu un izmantotu Putina dubultnieku prezidenta tēlā. Bet!!! Ja Putinam dzīvam esot, bez problēmām varēja izmantot dubultnieku, ārkārtējos gadījumos uzrādot īsto Putinu, tad pēc viņa (Putina) nāves jebkurš mēģinājums nodēvēt dubultnieku par prezidentu ir uzskatāms par valsts apvērsumu!” ziņo “Generall SVR”.

Īsi pirms prezidenta nāves, kad jau bija skaidrs, ka viņš mirst, tika apsvērts variants Putinu ievietot medicīniski izraisītā komā, tādējādi saglabājot “svaigu līķi”, lai pēc tam, kad ir skaidri noteikts pēctecis un pārņemta vara, varētu sabiedrībai prezentēt “svaigi mirušo” Putinu, taču šis variants iestājušās nāves dēļ atkrīt, un šobrīd tiek lemts, kā rīkoties tālāk, vēsta “Generall SVR”.

Kremlis nav uzdrošinājies ignorēt baumas par iespējamo Krievijas prezidenta Vladimira Putina “nāvi”, kas strauji izplatījušās “Telegram” kanālos, vēsta The Moscow Times.

Baumas, ka Putins ir miris, viņa vietā valda dubultnieks un valsts atrodas uz apvērsuma sliekšņa, ir “absurda preses pīle”, aģentūrai “RIA Novosti” sacījis prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Peskovs jau otro reizi nedēļas laikā ir spiests atspēkot ziņas par prezidenta veselības problēmām. Tāpat 24.oktobrī viņš par “preses pīli” nodēvēja baumas, ka Putinam esot bijusi sirds apstāšanās un viņa dubultnieks prezidenta vietā rīkojis publiskus pasākumus.

“Dubultnieku nav,” sacīja Peskovs, piebilstot, ka šādas ziņas Kremlī izraisa “smaidu”.

Peskovs arī aprīlī noliedza ziņas par Putina veselības problēmām, apliecinot, ka gandrīz ceturtdaļgadsimtu Krievijā valdījušais prezidents ir “megaaktīvs” un viņa “enerģiju var tikai apskaust”.

“Protams, viņš nekad nav sēdējis nevienā bunkurā. Tie ir meli, un jūs to redzat, tas viss ir acīmredzams,” sacīja Peskovs.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins reanimēts pēc tam, kad viņam svētdienas, 22. oktobra, vakarā apstājusies sirds. Kā norāda prezidentu ārstējošie mediķi, Kremļa saimnieks diez vai nodzīvos līdz rudens beigām, iepriekš vēstīja “Telegram” kanāls “Generall SVR”.

“Svētdien, 22. oktobrī, ap pulksten 21:05 pēc Maskavas laika rezidencē dežurējušie Krievijas prezidenta Vladimira Putina apsardzes darbinieki izdzirdēja troksni un skaņas, it kā kaut kas kristu, kas nāca no prezidenta guļamistabas. Divi drošības darbinieki nekavējoties iesteidzās prezidenta guļamistabā un ieraudzīja Putinu guļam uz grīdas blakus gultai un apgāztam galdiņam ar ēdienu un dzērienu. Iespējams, prezidents krītot atsitās pret galdu un traukiem, tos apgāžot, kas arī izraisīja minēto troksni. Putinu mocīja konvulsijas. Nekavējoties tika izsaukti mediķi, kuri dežurēja prezidenta dzīvesvietā un atradās vienā no blakus telpām. Ārsti veica reanimāciju, iepriekš konstatējot, ka prezidentam ir apstājusies sirds. Palīdzība sniegta laikus un Putins atguvis samaņu. Prezidents tika pārcelts uz īpaši aprīkotu istabiņu savā rezidencē, kur jau bija uzstādīta reanimācijai nepieciešamā medicīniskā iekārta, un ko var uzskatīt par reanimācijas nodaļu, kas aprīkota ar jaunākajām tehnoloģijām. Prezidenta stāvoklis ir stabilizējies un viņš atrodas pastāvīgā mediķu uzraudzībā,” iepriekš vēstīja minētais “Telegram” kanāls.

“Šis sirdsdarbības apstāšanās gadījums nopietni satrauca prezidenta tuvāko loku, neskatoties uz to, ka ārstējošie ārsti jau bija brīdinājuši, ka Putins ir ļoti slims un, visticamāk, nenodzīvos līdz rudens beigām. Pēdējā laikā visas oficiālās tikšanās un pasākumus vadīja prezidenta dubultnieks. Pēc ziņām par minēto incidentu vairāki Putinam pietuvināti cilvēki sazinājušies telefoniski un vienojušies pirmdien [23.oktobrī] rīkot konsultācijas par iespējamo rīcību, ja prezidents nomirs jau tuvākajās dienās,” vēstīja “Generall SVR”.

Pēc kanāla vēstītā, prezidentam pietuvinātie cenšas izlemt, ko darīt ar Putina ģimeni pēc viņa nāves vai atcelšanas no varas. Ja elites mēģinās rast vienprātību, saliedējoties ap dubultnieku, tad vienoties ar ģimeni, lai tā klusē un neiejaucas, būs grūtāk.

Lasiet arī: Patīkami pārsteigumi garantēti! Finanšu horoskops 2024. gadam

Šis “Telegram” kanāls jau iepriekš vēstījis, ka pēdējā laikā Putins reti kad personīgi piedalās oficiālos pasākumos, turklāt prezidenta sagatavošana tiem – mazgāšana, ķemmēšana, grimēšana, ģērbšanās un apavu uzvilkšana – sāk aizņemt arvien vairāk laika. Vienam no pēdējiem pasākumiem prezidents tika gatavots vairāk nekā trīs stundas. Prezidents jūtas slikti, zāles palīdz tikai nedaudz un visu sagatavošanās procedūru laikā viņam nepieciešams ik pa laikam atpūsties. Vairāk nekā trīs stundu pūliņu rezultātā “gurķītis” (kā apkalpotājs nesen ņirgājoties nosauca valsts vadītāju) ir vairāk vai mazāk gatavs sapulcei, ziņo kanāls.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube