Publicitātes foto

Nekas nevar līdzināties garšām no bērnības – tās uzjundī laimīgas atmiņas un silda sirdi! Mūziķe Māra Upmane-Holšteine atzīst – pavārmāksla nav viņas lielākā aizraušanās, tomēr nav arī tā, ka viņa ar šo nodarbi būtu uz “jūs”.

Uzņemot viesus, viņa gatavo reti, bet, ja tomēr to dara, izvēlas kādu no pārbaudītām receptēm – banānmaizi, biezpienkūku vai tortilju, ko katrs var papildināt pēc saviem ieskatiem.

“Man liekas, visa Latvija zina, ka mans vīrs ir labākais pavārs mūsu ģimenē. Patiesībā man tas dažreiz trāpa vājā vietā: esmu kaut ko pagatavojusi, un viesi saka – tiešām tu gatavoji? Nevar būt! Un tas tikai tāpēc, ka visi ir pieraduši, ka vīrs parasti gatavo. Un, ja viņš negatavo un viesi ir spontāni atnākuši, es pasūtu ēdienu uz mājām,” atklāj mūziķe.

Visbiežāk Māru gatavot iedvesmo tas, kas atrodams ledusskapī. Viņa labprāt arī iepriecina bērnus, piepildot viņu vēlmes. “Ja bērni pēkšņi sagrib makaronus, visbiežāk mums ir tunča makaroni vai, ja rodas vēlme pēc maizītēm, tad radoši darbojamies ar tām. Man ir svarīgi, lai bērni ēstu. Dažreiz viņiem ir specifiskas vēlmes, jo, piemēram, šodien viņi makaronus redzēja multenē, tāpēc arī grib tos ēst,” stāsta Māra.

“Bērnībā man ļoti garšoja debesmannā, peldošās salas un kanēļa cepumiņi. Lieldienās obligāti ēdam pashu. Man ļoti garšo arī kartupeļu sacepums, kartupeļu putra un kartupeļu pankūkas. Un diezgan labi arī zupas,” atklāj Māra Upmane-Holšteine.

Ikdienas produktus ģimene visbiežāk pasūta reizi nedēļā ar piegādi uz mājām. Viņu ledusskapī vienmēr atradīsies piens (daudz piena), olas, sviests, gaļa un cīsiņi. Ja sagribas pagatavot ko īpašu, tad gan jādodas uz veikalu.

Peldošās salas ar griljāžu

4 porcijas

Izmaksas vienam cilvēkam: 2,99 eiro

Sastāvdaļas:

6 olas Rimi Smart;

400 ml saldā krējuma Rimi Smart;

200 ml piena Rimi Smart;

160 g cukura Rimi;

1/2 tējk. citronskābes Rimi;

40 g auzu pārslu Rimi Smart.

Pagatavošana:

Atdali olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumus, nepārtraukti maisot, karsē ar pienu, saldo krējumu un 60 gramiem cukura. Kad mērce nedaudz sabiezē, pārlej to vēsā traukā.

Četrus olu baltumus un 60 gramus cukura saputo līdz bieza bezē krēma konsistencei. Verdošā ūdenī liec pa ēdamkarotei olbaltumu krēma un nedaudz novāri.

Pagatavo griljāžas pūderi: pannā izkausē atlikušo cukuru ar citronskābi, ieber auzu pārslas un iemaisi cukurā. Karsto griljāžu lej uz cepamā papīra, atdzesē. Atdzesēto griljāžu saspied smalkā pūderī.

Pasniedzot liec mērcē olu baltumus un virsū uzkaisi griljāžas pūderi.

Lasiet arī: Patīkami pārsteigumi garantēti! Finanšu horoskops 2024. gadam

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Māra Upmane-Holšteinepeldošās salasrecepte

youtube icon
Abonēt youtube