Foto:  Jūrmalas valstspilsētas administrācija

Latvijas teritorijai tuvojas ciklons Kīrons (Ciaran) no rietumiem, kas līdz šim Rietumeiropai atnesis ārkārtīgi stipras vēja brāzmas un stiprus nokrišņus. Vējuzplūdu ietekmē applūdušas piekrastē esošās teritorijas. Francijā, Bretaņas rietumos vēja ātrums brāzmās sasniedzis 57,5 m/s un pārspēti līdzšinējie vētru rekordi. Latvijā šis ciklons neatnesīs postošus un bīstamus laika apstākļus, tomēr tā ietekmi izjutīsim, jo piektdienas, 3.novembra, pēcpusdienā un sestdien laiks būs lietaināks un vējaināks.

Šī brīža prognozes liecina, ka arī jaunnedēļ laika apstākļus Latvijā noteiks ciklonu darbība, līdz ar to bieži sagaidīsim nokrišņus, tomēr laiks vēl aizvien būs rudenīgi silts, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Piektdien, 3.novembrī, gaidāms mainīgs mākoņu daudzums. Diennakts lielākā daļa paies bez būtiskiem nokrišņiem, savukārt pēcpusdienā no dienvidrietumiem Latviju sasniegs nokrišņu zona – rietumu un centrālajos rajonos gaidāms lietus. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš, dienā brāzmās tas visā valstī pastiprināsies un sasniegs 15-18 m/s. Dienā, lai arī maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +9…+11 grādus, pūšot brāzmainam vējam, pēc sajūtām šķitīs, ka ir nedaudz vēsāks.

Sestdien, 4.novembrī, naktī laika apstākļus turpinās noteikt ciklona darbība, bet, tuvojoties vakaram, tā ietekme mazināsies. Laiks būs mākoņains, vienīgi pēcpusdienā debesis skaidrosies.

Naktī un dienas pirmajā pusē daudzviet, bet pēcpusdienā tikai vietām austrumos līs. Jāņem vērā, ka naktī rietumos līs ilgstoši. Dominēs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš, kas naktī un no rīta teritorijas lielākajā daļā, bet dienā jau tikai piekrastē brāzmās sasniegs 15-17 m/s. Gaisa temperatūra kā naktī, tā arī dienā pieturēsies +6…+11 grādu robežās.

Svētdien sagaidīsim sausāku un mierīgāku laiku. Valsts lielākajā daļā pūtīs lēns dienvidaustrumu, austrumu vējš, piekrastē tas būs nedaudz stiprāks. Vien vietām gaidāms neliels īslaicīgs lietus. Naktī gaiss atkal atdzisīs līdz +2…+7 grādiem, un dienā temperatūra paaugstināsies līdz  +7…+11 grādiem.

Lasiet ari: Krivenchy: Visi Jāņi ir nedaudz kukū, tādi pamuļķīši

Šī brīža prognozes liecina, ka jaunnedēļ laikapstākļus atkal noteiks ciklonu darbība, līdz ar to laiks būs pelēcīgs, lietais un atsevišķās dienās arī vējains. Tomēr vēl aizvien siltums mūsu teritoriju nepametīs, nakts stundās termometra stabiņš varētu nenoslīdēt zemāk par +4 grādu atzīmi, turpretī dienu laikā temperatūra lielākoties būs +5…+11 grādu robežās.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube