Krivenchy jeb Jānis Krīvēns. Publicitātes foto

“Eduarda Gorbunova kungs man reiz teica: “Tu esi tik ekscentriska personība, bet tev ielikts visparastākais latviešu vārds!” Jocīgi jau mazliet ir, bet es tīri labi sadzīvoju. Manuprāt, visi Jāņi ir nedaudz kukū, tādi pamuļķīši,” žurnālam “Privātā Dzīve” rubrikā “Nenopietni par nopietno” saka Krivenchy jeb Jānis Krīvēns.

Vaicāts, vai viņam patīkot savs vārds, Jānis Krīvēns atbild: “Kā kuru reizi. Uz Jāņiem ir tīri O.K.”

Vecākiem viņš esot Jancītis. “Tēvs dažreiz mani uzrunā latgaliski par Juoņi. Es gan nezinu, kāpēc. Mēs neesam no Latgales,” stāsta Jānis Krīvēns.

Vaicāts, kāpēc viņš ir tieši Krivenchy, nevis, piemēram, Kriveniuss vai Krivenbaxs, Jānis Krīvēns izdevumam norāda: “Pirmkārt, tas ir atvasinājums no mana uzvārda. Otrkārt, tas ir atvasinājums no slavenā zīmola “Givenchy”. Un, treškārt, tas vienkārši labi skan. Nav tur jāmeklē dziļāka nozīme. Tās tur nav.”

Šis Jānim Krīvēnam ir projektiem bagāts laiks – dokumentālajā seriālā viņš izpētījis Taizemes seksa industrijas aizkulises, radījis jaunu raidījumu “Krivenchy faktors”, bet ar grupu “Singapūras satīns” prezentējis albumu  “Super”.

Jau vēstīts, ka Sandijs Semjonovs ar komandu nofilmējuši dokumentālo seriālu “Taizeme. Tikai pieaugušajiem”, kura vadītājs Krivenchy jeb Jānis Krīvēns skatītājiem mēģinās atklāt mīlas prieku industrijas patieso seju. Sešās sērijās filmēšanas komanda ienirs Bangkokas un citu pilsētu naktsdzīvē, lai skatītājiem pavērtu durvis uz pasaules seksa izklaides centra aizkulisēm. Tā būs iespēja ieskatīties vietās, kuras no kameru objektīviem tiek uzmanīgi sargātas ar mērķi noslēpt industrijas ēnas pusi, kurā termini “bauda” vai “izklaide” ir sveši.

Ceļojumā skatītājus vedīs reperis un šovu vadītājs Jānis Krīvēns, kurš sadarbībā ar Semjonovu pētīja Latīņamerikas narkotiku biznesu dokumentālajā seriālā “Bolīvija. Pa kokas pēdām”.

“Ar Sandiju iepazinos Bolīvijas projekta ietvaros, kurā viņš man piedāvāja vadītāja lomu, un kopš tā laika jau esam kļuvuši par labiem draugiem. Viņš ir apceļojis karstākos pasaules punktus būdams kameru priekšā, kas man ļauj no viņa daudz mācīties. Pirms tam īsti nezināju, vai es vispār gribu ko tamlīdzīgu darīt, taču kad viņš man piezvanīja sakarā ar Taizemes projektu, es piekritu piedāvājumam vēl pirms Sandijs man bija pabeidzis stāstīt. Salīdzinājumā ar Bolīvijas piedzīvojumu, lielākie izaicinājumi bija tieši nepārtraukts darbs un komunikācija ar cilvēkiem, kā arī cilvēku masas, jo valstī ir vairāk nekā 80 miljoni iedzīvotāju. Tas atņem ļoti, ļoti daudz enerģijas. Es uzskatu, ka šis seriāls mainīs stereotipus par industrijā strādājošajiem cilvēkiem, jo latvieši mēdz būt ļoti konservatīvi. Ar dokumentālo seriālu parādīsim, ka ne visas lietas ir melnas un baltas,” stāsta Krīvēns.

“Taizemē mēs pavadījām teju mēnesi. Apmeklējām lielākās pilsētas – Bangkoku, Pataiju un Puketu. Šis bija gana izaicinošs projekts, jo izklaides un īpaši seksa industrija ne vienmēr vēlas atklāt aizkulises. Aiz tās ir gan cilvēktirdzniecība, gan nereti nepilngadīgo iesaistīšana. Lai arī oficiāli Taizemē seksa industrija ir nelegāla, tā ir ļoti ienesīga nozare. Tā sastāda vairākus procentus no iekšzemes kopprodukta un tiek lēsts, ka tajā iesaistīti vairāk nekā miljons cilvēku. Rietumnieki brauc uz šejieni ne tikai jautri pavadīt naktis, bet arī meklēt sievas. Taizemē var arī noalgot sievu uz noteiktu laiku. Vienlaikus tieši Taizemē populāra ir plastiskā ķirurģija un ļoti bieži sastopami tā sauktie ladyboy. Kā Taizemes seksa industrija attīstījusies un ko varam šodien redzēt nakts klubos – to skaidrosim šajās sešās sērijās ar nosaukumu “Taizeme. Tikai pieaugušajiem”,” stāsta Semjonovs.

Lasiet arī: Jūlija Krūmiņa jubilejā uzstāsies ārzemju izpildītāji; zvanīts arī Polam Makkartnijam

Dokumentālās sērijas veidotas studijā “Skuba films”. Režisors ir Sandijs Semjonovs, operatori – Jānis Indriks un Ģirts Straustiņš. Par montāžu atbild Toms Krauklis, Jurģis Ločmelis un Ance Muižarāja.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube