Loboda. Foto: Instagram @lobodaofficial

“Kad sākās karš Ukrainā, pirmais, ko padomāju, – man ir jābūt Rīgā,” žurnālam “Privātā Dzīve” stāsta ukraiņu dziedātāja Loboda, kura pirms pusotra gada pārcēlās no Maskavas uz Latviju, šo zemi tagad dēvējot par savām mājām.

Sapnis par dzīvi Latvijā dziedātājai bijis jau sen, lai gan viņa nekad nebūtu iedomājusies, ka tas realizēsies kara dēļ.

Dziedātājai patīk gan Jūrmala, gan pastaigas Vecrīgas ielās.

Par latviešiem Loboda teic, ka mēs esot ļoti kulturāli un mierīgi. “Tik labi audzinātus un inteliģentus cilvēkus, kādi ir Rīgā, citur grūti atrast. Neviens mani te nekad nerausta un netraucē. Katru reizi, kad esmu turnejā, nevaru sagaidīt, kad atgriezīšos mājās. Un manas mājas tagad ir Latvija,” žurnālam “Privātā Dzīve” norāda ukraiņu dziedātāja.

Viņa slavē arī latviešu sniegto palīdzību ukraiņiem. “Paldies par to, ka neesat vienalīdzīgi šajā Ukrainai sāpīgajā laikā. No kara sākuma līdz pat šai dienai latvieši ir snieguši milzīgu palīdzību ukraiņiem. Esmu jums bezgala pateicīga,” ar izdevuma starpniecību vēršoties pie latviešiem, saka Loboda.

Uz Latviju dziedātāja pārcēlusies kopā ar meitām: “Matilde iet skolā pirmo gadu, bet Evandželīna – jau otro.

Viņas dzimtā vieta ir Irpiņa Ukrainā, kur šobrīd atrodas arī vecāki un māsa, ar kuriem viņa sazinās katru dienu, kā arī apciemo ik pec trim četriem mēnešiem, raksta žurnāls.

Latvijā labākais draugs Lobodai ir mūziķis Markus Riva – tieši viņš bija pirmais cilvēks, ar ko dziedātāja sazinājās, kad steigā pārcēlās no Maskavas uz Rīgu. No tā, ka Loboda dzīvo Latvijā, labums ir arī Rivam, kurš plāno izdot albumu ukraiņu valodā. Loboda viņu konsultē, šad tad arī iemāca jaunus ukraiņu vārdus, raksta “Privātā Dzīve”.

Dziedātāja ir izdevusi četrus albumus, bet mākslinieces videoklipi  vietnē “YouTube” kopumā sasnieguši vairāk nekā 1,5 miljardu skatījumu.

Lasiet arī: Trīs dēli un tikpat daudz laulību – tas, ko, iespējams, nezināji par Saeimas spīkeri Mieriņu

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: LatvijaLobodaMarkus RivaUkraina

youtube icon
Abonēt youtube