Publicitātes foto

Valsts svētku laikā Likteņdārzā uzmirdz Andreja Pumpura eposs “Lāčplēsis”. Līdz šim vērienīgākais gaismas uzvedums Latvijā notiek no 10. līdz 19. novembrim visā Likteņdārza teritorijā.

Eposu pastaigu takas veidolā iedzīvinājis režisors Kārlis Anitens un šī gada “Spēlmaņu nakts” nominants gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš.

“Lāčplēsis” Likteņdārzā noris teju divu kilometru garā pastaigas takā, sadarbojoties dabai ar gaismu, skaņu, mūziku, video, scenogrāfiju un aktiermākslu. Apmeklētāji 17 epizodēs varēs piedzīvot Andreja Pumpura varenā eposa sinopsi, pašam kļūstot par izrādes dalībnieku.

“Šis uzvedums ir tapis gandrīz gadu un beidzot ikviens varēs izdzīvot Lāčplēsi gan sevī, gan spēcinošajā Likteņdārza gaisotnē. Šobrīd mums katram jāvar būt Lāčplēsim, viņa līdzgaitniekam. Šajos valsts svētkos novēlu katram latvietim iedegt savu gaismas staru, kas kopā veido mūsu tautas gara spēku,” pauž režisors Kārlis Anitens.

Gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš: “Šis ir tehniski sarežģītākais brīvdabas pasākums pie kā esmu strādājis. Lāčplēsis, Laimdota, Koknesis, Spīdala un citi spēcīgie eposa varoņi iedzīvināti Likteņdārza reljefā – Draugu alejā, amfiteātrī, pie Sirdsakmens. Ceru, ka skatītājiem, kļūstot par gaismas uzveduma dalībniekiem, raisīsies sajūtas, kuras viņi nebūs gaidījuši!”

Likteņdārza izraudzīšanās par iestudējuma norises vietu uzveduma autoriem šķiet pašsaprotama, jo šī vieta ir emocionāli piesātināta ar latviešu tautas brīvības pieredzi, turklāt daļa no Pumpura eposa norisinās Kokneses apkaimē. Uzvedumam nepieciešamo oriģinālmūziku radījuši jaunie mūziķi Jānis Aizupietis un Signe Aizupiete. “Lāčplēsi” ieskaņojuši aktieri Inga Misāne-Grasberga un Gundars Grasbergs. Video epizodes veidojis mākslinieks Toms Zeļģis, savukārt projektu tehniski realizē kompānija “Full Stage”.

Uzveduma sākumpunkts ir Likteņdārza Saieta nams, kas atvērts apmeklētājiem un kurā iespējams iegādāties karstus dzērienus līdzņemšanai pastaigu takā, uzrakstīt savu novēlējumu Latvijai un iegādāties Likteņdārza un gaismas uzveduma “Lāčplēsis” suvenīrus, informē pasākuma rīkotāji.

Katru vakaru plānoti pieci gaismas izrādes seansi. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas “Biļešu Paradīzes” interneta vietnē un tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī pie ieejas pasākumā.

Lasiet arī: Rinkēvičs par partnerības likumu: Tagad viss ir vēlētāju rokās

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: LācplēsisLikteņdārzsPasākumivalsts svētki

youtube icon
Abonēt youtube