Foto: Pexels

Somijas robežsargi valsts dienvidaustrumos pārtraukuši ielaist valstī cilvēkus, kas ierodas no Krievijas ar velosipēdiem, paziņojis Dienvidaustrumu Somijas Robežapsardzības dienesta komandiera vietnieks Juka Lukkari.

Viņš norādījis, ka nelegālie imigranti arvien biežāk cenšas Somijā iekļūt ar velosipēdiem, vēsta raidsabiedrība Yle.

“Pēdējās nedēļas laikā ir bijuši aptuveni 30 šādi gadījumi. Tā ir nepārprotami pieaugoša parādība… cilvēki cenšas šķērsot robežu bez nepieciešamajiem papīriem, bez velosipēda lukturiem darba kārtībā un ķiverēm,” viņš skaidroja, norādot, ka agrāk cilvēki, kuri šķērsoja robežu ar velosipēdiem, izmantoja tos īsiem vietējiem braucieniem.

Kad tika pamanīts, ka velobraucēju skaits pieaug, tika nolemts ar šo parādību cīnīties. Rezultātā no 9. novembra cilvēki nevar ar velosipēdiem iebraukt Somijā no Krievijas caur robežšķērsošanas vietām valsts dienvidaustrumos.

Kā zināms, Somija aizliegusi savā valstī iebraukt arī automašīnām ar Krievijas numuriem. Tāpat ziņots, ka Somija slēdz robežu Krievijas tūristiem. Pēc Somijas robežas slēgšanas krievi ar Šengenas tūrisma vīzām Eiropā pa sauszemi varēs brīvi iebraukt tikai caur Murmanskas apgabala un Norvēģijas robežu.

Lasiet arī: Petraviča: ZZS piedāvā divām trūcīgām pensionārēm kļūt par lesbietēm

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube