Foto: NMPdienests/Flickr

Pacienta tuvinieces agresīvas reakcijas rezultātā par ārstu konsīlija lēmumu uzsākt tā saukto smadzeņu nāves protokolu pacientam Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas intensīvās terapijas ārste nonākusi Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā (NMPUK), kur viņai konstatēti miesas bojājumi un noteikta darba nespēja. Naktī cietušajai ārstei palicis sliktāk un viņa nogādāta slimnīcā.

Pacients Austrumu slimnīcā tika nogādāts jau pēc ilgstošiem reanimācijas pasākumiem. Viņam tika turpināti ārstniecības pasākumi un pēc tam – visi normatīvajā regulējumā noteiktie diagnostiskie izmeklējumi un ārstu konsīliji tā sauktā smadzeņu nāves protokola uzsākšanai, informē Austrumu slimnīca.

Izrādot agresīvu nepiekrišanu šim ārstu konsīlija lēmumam, pacienta tuvinieces dažādos veidos traucēja intensīvās terapijas klīnikas darbu, bet galarezultātā viena no viņām uzbruka ārstei.

NMPUK konstatēja ārstei nodarītus miesas bojājumus un noteica darba nespēju. Naktī uz pirmdienu ārstei palika sliktāk un viņa nogādāta slimnīcā.

Uz Austrumu slimnīcu tika izsaukta Valsts policija.

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 17. – 23. novembris

Gadījumi, kad pacienti izrāda agresiju pret slimnīcas ārstniecības un aprūpes personālu vai citiem darbiniekiem, nav retums. Šajā kontekstā miesas bojājumu nodarīšana ārstam, kas veic savus darba pienākumus, uzskatāma par ārkārtēju situāciju, norāda slimnīcā.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Austrumu slimnīcaValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube