Valters Frīdenbergs. Foto: Krists Luhaers/Flickr

Pirms pieciem gadiem 17.oktobrī visa Latvija un arī Kristīne Paegle atvadījās no mūziķa un raidījumu vadītāja Valtera Frīdenberga, kurš zaudēja cīņā ar vēzi. Šā gada oktobra beigās mūziķa lūgava devās uz Portugāli, lai izpildītu dziedātāja pēdējo vēlēšanos un viņa pelnus izkaisītu okeānā, vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

Pēc mūziķa nāves pār viņa līgavas galvu sāka gāzties apvainojumu un pārmetumu lavīna, un pat tiesu darbi, jo dziedātāja radu saime uzstāja uz savām tiesībām. Nu visas peripetijas aiz muguras un Kristīne sajutusi, ka jāatvadās no mīļotā.

Kristīne Paegle izdevumam apstiprina, ka savu solījumu mīļotajam ir izpildījusi. Viņa ir gandarīta, ka ir “izdevies nosargāt” mīļotā pelnus un izpildīt viņa pēdējo vēlēšanos.

Kristīne teic, ka Valtera radinieki, kas pēkšņi uzradušies pēc mūziķa nāves, vēlējušies daļu pelnu apbedīt dzimtas kapos. “Viņi arī ir izveidojuši piemiņas vietu – latvisku krustu, kas ir iekārtots blakus Valtera vecmāmiņai. Viņi izdarīja, kā gribēja, bet tur ir tikai piemiņas vieta. Tas jau ir ļoti jauki, ja kādam tas palīdz, un šāda piemiņas vieta ir nepieciešama, bet man bija svarīgi, ka tiek pilnībā izpildīts tas, ko Valča vēlējās. Viņš negribēja, lai viņu aprok un veido fizisku vietu. Un man bija svarīgs un svēts dotais solījums, jo Valters jau paliek mūsu sirdīs. Mums visādi gāja. Nebija jau tikai pārmetumi par mantiskām lietām, tiesas ceļā viņi vēlējās man atņemt urnu ar pelniem, kas tiešām bija vienīgā lieta, kura bija mana, un vēl bija mans dotais solījums. Tāpēc vajadzēja paiet laikam, lai to izcīnītu ar tiesām, aizstāvjiem un arī finansiālu ieguldījumu. Un tikai tad es varēju apzināties, ka neviens man to nav atņēmis vai izrāvis no rokām. Bija jau pavisam traki, jo nāca arī mājās un gribēja ņemt nost. Kad tas viss bija nomierinājies, tad arī sajutu, ka esmu gatava, un devos uz Portugāli. Tam nebiju gatava ne pagājušajā gadā, ne aizpagājušajā. Sērām ir savs ilgums,” neminot konkrētus mūziķa radinieku vārdus, žurnālam stāsta Valtera līgava.

Lasiet arī: «Tas vairs nav izturami!» –  eksministre Muižniece pikta uz Samantu Tīnu

Šobrīd viņa mācās par dūlu, un paralēli beidzamajos gados ir arī auklīte zīdaiņiem, kas ir Kristīnes Paegles sirdsdarbs.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Kristīne PaeglenāvePelniValters Frīdenbergs

youtube icon
Abonēt youtube