Foto: Pexels

Nedēļas vidū laikapstākļus noteiks plašs ciklons, kura ietekmē Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa, daudzviet termometra stabiņš pakāpsies virs 0 grādu atzīmes, kā arī būs nokrišņiem bagāts laiks, ko pavadīs brāzmains vējš.

Savukārt nedēļas nogalē silto laiku atkal nomainīs vēsāks – naktīs vietām temperatūra varētu pazemināties līdz pat -12 grādiem, Rīgas līča ietekmē atsevišķos rajonos iespējama stipra snigšana, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Trešdien, 22.novembrī, daudzviet uzspīdēs saule, lai gan diena būs lielākoties sausa, vakarā laikapstākļus sāks noteikt plaša ciklona darbība, kuras rezultātā Latviju no rietumiem sasniegs nokrišņu zona. Vakarā vietām Kurzemē, bet naktī uz ceturtdienu, nokrišņu zonai turpinot šķērsot Latvijas teritoriju, visā valstī gaidāms stiprs sniegs, slapjš sniegs, kas rietumos pakāpeniski pāries lietū un arī būs intensīvs. Ceturtdien agrā rītā daudzviet būs novērojama 5-9 cm sniega sega, bet vietām Vidzemē tā varētu būt vēl par dažiem centimetriem augstāka.

Dienas laikā, temperatūrai paaugstinoties virs 0 grādiem, tā pamazām kusīs. Jāņem vērā, ka ceļi būs slideni, pie tam sagaidāms neliels putenis un būtiska redzamības pasliktināšanās snigšanas laikā!

Pūtīs dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas nakts stundās jūras piekrastē brāzmās sasniegs stipras vētras spēku, pastiprinoties līdz 25-28 m/s, pārējā valsts daļā brāzmas līdz 17-22 m/s, ceturtdien dienas laikā vējš iegriezīsies no rietumiem. Ja nakts vēl būs auksta, daudzviet gaisam atdziestot līdz -1…-7 grādiem, tad dienā ieplūdīs siltāks gaiss – termometra stabiņš pakāpsies līdz 0…+5 grādu atzīmei, vietām Kurzemē tas var sasniegt pat +9 grādu atzīmi.

Šajā nedēļas nogalē laiks mainīsies – ja piektdien vēl gaidāmi intensīvāki nokrišņi ar brāzmaināku vēju, tad brīvdienās, kad Latvijā atkal ieplūdīs aukstāka gaisa masa, būs mierīgāk, jo nokrišņi nebūs novērojami tik plašā teritorijā, un vējš iegriezīsies no ziemeļu puses un pakāpeniski pierims.

Lasiet arī: Degustācijas ēdienkarte pa 150, piemeklēti vīni pa 320 eiro – Latvijas restorāns ieguvis MICHELIN zvaigzni

Nākošās nedēļas pirmajās dienās gaisa temperatūra kā naktīs, tā arī dienās saglabāsies zema, un mākoņi nesīs sniegu, līdz ar to vietām sniega sega kļūs biezāka.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube