Foto: Reinis Inkēns, Saeima/Flickr

Vietnē ManaBalss tiek vākti paraksti iniciatīvai, kas rosina veikt alkohola reibuma testus Saeimas deputātiem, par tautas kalpu ierašanos darbā reibumā nosakot arī sodu. Līdz šim iniciatīvu parakstījuši 274 Latvijas iedzīvotāji, taču, lai to iesniegtu izskatīšanai parlamentā, nepieciešami vēl vismaz 9726 paraksti.

“Vēlos pārliecību par Saeimas deputātu adekvātumu lēmumu pieņemšanas brīžos, sevišķi jau piedaloties plenārsēdēs. Tāpat vēlos mazināt risku, ka likumdošana Latvijā ir no alkohola atkarīgu cilvēku rokās,” norāda iniciatīvas pieteicējs Artūrs Tereškovičs.

“Tāpēc aicinu izstrādāt un ieviest nepieciešamos regulējumus un procedūru Saeimas deputātu alkohola testiem. Vēlams būtu šādus testus veikt katrā Saeimas darba dienā, tomēr plenārsēžu dienās – noteikti. Par Saeimas deputātu ierašanos darbā alkohola reibumā ir jānosaka arī sods,” aicina iniciatīvas autors.

Lasiet arī: Degustācijas ēdienkarte pa 150, piemeklēti vīni pa 320 eiro – Latvijas restorāns ieguvis MICHELIN zvaigzni

“No vienas puses sabiedrība šādi gūs pārliecību par Seimas deputātu adekvātumu valstī svarīgu lēmumu pieņemšanā. Runas, aizdomas un tenkas vien par deputātu neadekvātumu darba laikā ir sabiedrības uzticību un Saeimas reputāciju graujošas. No otras puses Saeima šādi būs piemērs sabiedrībai, ka nulles tolerance pret alkoholu darba laikā ir norma,” teikts pieteikumā.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube