Foto: Pexels

Polijas auto pārvadātāji uzsākuši protesta akciju, bloķējot kravas transporta kustību vairākos robežpunktos ar Ukrainu. Protesta akcijas organizētāji pieprasa atcelt Eiropas Savienības atviegloto kārtību Ukrainas pārvadātājiem.

Izveidojušās garas rindas gan iebraukšanai Ukrainā, gan atgriežoties no Ukrainas Eiropas Savienībā. Ukrainas pusē robežas šķērsošanu gaida vidēji 1,5 tūkstoši kravas automašīnu. Atsevišķi pārvadātāji gaida divas nedēļas, lai šķērsotu robežu.

Ārlietu ministrija šobrīd meklē risinājumus sarunās ar Poliju, lai mazinātu blokādes radītos zaudējumus Latvijas uzņēmumiem. Latvijas vēstnieks Polijā ciešā koordinācijā ar Baltijas valstu vēstniekiem uztur dialogu ar atbildīgajām Polijas valsts iestādēm.

Eiropas Komisija ir informēta par situāciju un organizē sarunas ar Polijas, Slovākijas un Ukrainas pārstāvjiem, lai rastu risinājumus un pārtrauktu blokādi, informē Ārlietu ministrija.

“Plānojot kravu pārvadājumus uz un no Ukrainas, aicinām ņemt vērā radušos situāciju uz Polijas – Ukrainas robežas, kā arī atsevišķos punktos uz Slovākijas – Ukrainas robežas un paredzēt papildu laiku robežas šķērsošanai. Tāpat aicinām izvērtēt iespējas izmantot citu ES dalībvalstu robežas šķērsošanas punktus ar Ukrainu, vienlaikus apzinoties ģeogrāfiskos un robežpunktu kapacitātes aspektus,” aicina ministrija.

Lasiet arī: Izpostīta pazudušās Annas Jansones mirušās meitiņas kapu kopiņa

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube