Foto: Pexels

Ķīnā izplatās jauns elpceļu vīruss, kas masveidā skar bērnus. Kā vēsta Sky News, vietējie mediji ziņo par slimnīcām, kas pārpildītas ar vecākiem un bērniem, kuri gaida vizīti pie ārstiem.

Bērnu slimnīcas Pekinā un Liaoningā, kas atrodas 500 jūdžu attālumā viena no otras, ir “pārpildītas ar slimiem bērniem”, vēsta Taivānas “FTV News”.

“Daudzi jo daudzi ir hospitalizēti,” norāda kāds Ķīnas pilsonis. “Viņiem nav klepus un citu simptomu. Viņiem vienkārši ir augsta temperatūra (drudzis), kā arī daudziem veidojas mezgliņi plaušās.”

Pasaules veselības organizācija (PVO) nosūtījusi Ķīnai oficiālu pieprasījumu pēc papildu informācijas, kā arī laboratorijas rezultātiem saistībā ar minētajiem uzliesmojumiem bērnnu vidū. PVO ieteikusi ķīniešu kopienām veikt profilaktiskus pasākumus, tostarp vakcinēties, izmantot maskas, ievērot distanci, palikt mājās, kad slimo, un regulāri mazgāt rokas.

Vienlaikus Ķīnas varas iestādes šo pieaugumu skaidro ar aukstākiem laikapstākļiem, kā arī Covid-19 ierobežojumu atcelšanu.

Lasiet arī: VIDEO | «Mācieties no sēnēm!» – vīrietis maskā uzdodas par pazudušo filozofu Rītupu

Maijā PVO atcēlusi koronavīrusam pandēmijas statusu. Šī slimība ir kļuvusi par sezonālu slimību, kas ir līdzvērtīga gripai un citām elpceļu vīrusu infekcijām. Šovasar zinātnieki identificēja jaunu koronavīrusa celmu un deva tam nosaukumu “Pirola”. Jaunā koronavīrusa šķirne ir sen zināmā  ”Omicron” celma mutēta versija. Jaunais variants izplatās ļoti ātri.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube