Foto: Ekrānšāviņš

“Mani sauc Arnis Rītups, es esmu viens no Rīgas lielākajiem muļķiem. Piedzimis es esmu latviešu valodā, un latviešu valoda ir tā, kurā es pateicu pirmos vārdus, un, iespējams, pateikšu pēdējos,” staigājot pa lauku īpašumu, video ierakstā norāda vīrietis maskā.

“Latviešu valodas sargu ir daudz. Viens no tādiem jau 30 gadus izcilu valodas redaktoru un korektoru vadībā ir bijis žurnāls “Rīgas Laiks”, kas nesen nosvinēja savu 30 gadu jubileju. Lai to nosvinētu, ne Valsts kultūrkapitāla fonds, ne kāda cita organizācija mūs nekādā veidā neatbalstīja,” norāda vīrietis video ierakstā, ko sociālajā tīklā “X” publicējis “Rīgas Laiks”.

“Nevienam nav noslēpums, ka uzticēšanās līmenis mūsu sabiedrībā, latviešu sabiedrībā, ir ārkārtīgi zems. Latvieši uzticas, kā stāsta, “Latvijas Radio” un Latvijas armijai. Šo valsti mierīgi varētu pārvaldīt armijas radio, taču politiskā sistēma ir tāda, kāda tā ir,” ejot pāri laukam, stāsta vīrietis maskā, piebilstot, ka jebkurš mēģinājums mainīt kaut ko ar partiju palīdzību, viņaprāt, ir lemts neveiksmei.

“Mācieties no sēnēm! Visu varu muļķiem! Visu slavu muļķiem! Visu naudu muļķiem! Visu baudu muļķiem! Darbu visiem pārējiem!” atrodoties sakopta lauka vidū, fonā plīvojot mastā paceltam Latvijas karogam, norāda maskā tērpies vīrietis.

Kā zināms, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu pārvaldes amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1971. gadā dzimušo  žurnāla “Rīgas Laiks” izdevēju  Arni Rītupu, kurš 12. novembrī ap pulksten 7.00 izgāja no dzīvesvietas Rīgā, Zaļā ielā, un līdz šim brīdim nav atgriezies.

Pazīmes: Augums aptuveni 180 cm, pilnīgas miesas būves, kupla bārda un ūsas. Bija ģērbies mētelī, iespējams, sarkanā vai melnā krāsā.

Valsts policija aicina atsaukties ikvienu, kura rīcībā ir informācija par viņa iespējamo atrašanās vietu, zvanot Valsts policijai pa tālruņa numuru 110 vai 67086458.

Lasiet arī: Plāno mainīt Galerija Centrs nosaukumu

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Arnis RītupsPazudisRīgas LaiksValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube