Foto: Nataļja Vaseva (lasītājas iesūtīts foto)

Piektdien, 24. novembrī, laika apstākļus turpinās noteikt ciklona darbība. Kaut debesis lielākoties aizklās mākoņi, tomēr valsts rietumos starp mākoņiem uzspīdēs arī kāds saules stars. Daudzviet aidāms lietus un slapjš sniegs, bet austrumos arī sniegs.

Atsevišķos posmos ceļi būs slideni un nokrišņu laikā redzamība būs pasliktināta! Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs rietumu puses vējš, piekrastē pastiprinoties brāzmās līdz 15-18 m/s, bet naktī jūras piekrastē arī līdz 22 m/s. Gaisa temperatūra būs -1…+4 grādu robežās, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nedēļas nogalē Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss un gaidāmi ziemai raksturīgi laika apstākļi. Mākoņu debesīs joprojām būs daudz, taču vietām starp tiem izsprauksies saules stari, nesot gaišumu šajā pelēcīgajā laikā. Daudzviet Latvijā brīžiem gaidāms sniegs, piekrastē arī slapjš sniegs. Dominēs lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš. Naktīs gaiss atdzisīs līdz -2…-9 grādiem, vien Kurzemes piekrastē būs par dažiem grādiem siltāk.

Diennakts gaišajās stundās maksimālā gaisa temperatūra būs +1…-5 grādu robežās. Gaisa temperatūrai esot ap 0 grādiem vai negatīvai, uz ceļiem var veidoties apledojums, kas var apgrūtināt braukšanas apstākļus.

Nākamajā nedēļā visā Latvijā pieturēsies sals, kā arī pastāv varbūtība, ka nākamās nedēļas sākumā Latviju no dienvidaustrumiem sasniegs jauns ciklons, kas nesīs snigšanu visā valstī, kā arī brāzmainu ziemeļu vēju. Šis ciklons var atnest stipru, vietām pat ļoti stipru snigšanu un sniega segas pieaugumu par 10-15 centimetriem. Arī nedēļas turpinājumā snigšana gaidāma katru dienu kādā no Latvijas daļām. Gaisa temperatūra gan diennakts tumšajā, gan gaišajā laikā būs -3…-9 grādu robežās, vienīgi par kādu grādu būs siltāks piekrastē.

Lasiet arī: Ķīnā izplatās jauns vīruss; slimnīcas pārpildītas ar slimiem bērniem

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube