Imants Parādnieks. Foto: Juris Vīgulis, Saeimas Kanceleja/Flickr

Rīgas Dzemdību namā pagājušajā trešdienā pasaulē nāca politiķa, bijušā Demogrāfisko lietu centra vadītāja Imanta Parādnieka astotais bērns – meita, kurai dots vārds Sibilla, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”.

Meita dzimusi Parādnieka un viņa mīļotās sievietes ierēdnes Litas Trakinas ģimenē, un ir politiķa trešā meita. Mazulītei vārds dots par godu latviešu dzejniecei, rakstniecei Vizmai Belševicai un viņas autobiogrāfiskajam darbam “Bille”.

Parādnieks žurnālam stāsta, ka mazulītes nākšanai pasaulē bija neliels ekstrēms piesitiens: “Mums ar Litu un diviem mazākajiem bērniem bija iepriekš sarunāta fotosesija. Un sanāca tā, ka kopš brīža, kad devāmies prom no fotostudijas, pagāja vien divas stundas un 22 minūtes, līdz Sibilla nāca pasaulē.”

Imanta un Litas attiecībās Sibilla ir trešais bērns, vecākais ir septiņus gadus vecais Reinards, un arī četrgadniece Adelīne. “Tagad arī Lita ir “Goda ģimenes” mamma. Man šis statuss kā vismaz triju bērnu līdz 24 gadu vecumam apgādniekam pēc gada noslēgtos. Nu esmu nodrošinājis, ka šis valsts VIP statuss būs vēl ilgi,” izdevumam saka Imants, kurš šogad nosvinēja 55. dzimšanas dienu.

Attiecībās ar sievu Dinu viņam dzimuši četri bērni – Hārdijs (36), Anete (33), Imants (29) un Rihards (21). Kopīgi audzinājuši arī Imanta bērnu Helvi, kuram ir 22 gadi.

“Demogrāfijas lietā par savu veikumu es teiktu:  “Cienīgi.” Esmu devis savu pienesumu tautas ataudzē gan valstiski, gan arī personiski,” tā Imants.

Jautāts, vai šis būs pēdējais bērns, Imants Parādnieks nosmej: “Manuprāt, nu jau ar uzviju esmu izpildījis savu misiju. Ja dzimstības rādītāji valstī krītas, bet valdošā partija ir tuvredzīga un nevēlas valstiski realizēt mērķtiecīgu tautas ataudzes stratēģiju, tad jādod sava artava ne tikai ar ģimeņu atbalsta pasākumu izstrādi un to ieviešanas panākšanu, bet arī personīgi. Jaunībā mans vēlmu uzstādījums bija – pieci seši bērni. Nu ir astoņi. Likās jau, ka septiņi būs gana, bet Dieviņš lēma citādi, un esmu par to laimīgs. Vienmēr esmu teicis, ja ģimenē ir trīs, četri, pieci bērni, tad katru nākamo bērnu tā īsti nemaz nejūt, taču mīlestības pieplūdumu gan,” izdevumam norāda politiķis.

Lasiet arī: Gar valsts autoceļiem sāk uzstādīt ceļazīmes lībiešu un latgaliešu rakstu valodā

Viņš uzsver, ka ar bērnu audzināšanu esot nodarbojies vienmēr, un redz to kā jēgpilnu dzīves sastāvdaļu.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: bērniImants ParādnieksLita Trakinasievas

youtube icon
Abonēt youtube