Linda Mūrniece. Foto: Saeima/Flickr

Aizvadītajā nedēļā eksministre Linda Mūrniece sociālajos tīklos saņēmusi piedauzīga un pazemojoša rakstura vēstules, nolemjot ar to saturu un vēstuļu autoru vārdiem dalīties publiski, vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

“Ja politikas laikos saņēmu reālus draudus, tad nu saskaros ar nepieklājīgām, jēlām un uzbāzīgām vēstulēm no kaut kādiem “vīriešizstrādājumiem”. Uzskatu, ka par šādām darbībām būtu jāpiemēro sods,” uzskata bijusī ministre.

“Domāju, ka tas vienkārši ir dažu indivīdu stulbums. Piemēram, manā dzīvē, manu kolēģu, draugu un paziņu vidū nav tādu idiotu, kas dara šādas lietas. Es tādus sastopu tikai internetā. Vai nu anonīmi, vai ar visu bildi, vārdu un uzvārdu, kas, manuprāt, ir vēl lielāks idiotisms. Ja kādu no šiem rakstītājiem satiktu uz ielas un ietu klāt skaidroties, visticamāk, viņš no bailēm muktu! Esmu par to diezgan pārliecināta. Tā ir varonība tikai datora ekrānā,” bijušās ministres teikto citē izdevums.

“Man tas šķiet vienkārši nožēlojami. Tāpēc arī to publicēju. Citas sievietes man raksta, ka arī viņas saskaras ar šādām nepiedienīgām vēstulēm soctīklos. Bet mani jau dzīve rūdījusi ar šādiem anonīmiem un arī neanonīmiem kontiem, kas man rakstījuši vismaz 20 gadu ilgā periodā. Līdz ar to ne man ir bail, ne uztrauc, ko par to padomās citi. Šīs vēstules publskoju arī citu sieviešu vārdā. Tā nodemonstrēju arī viņu vietā, kas mums ir jālasa,” saka Mūrniece.

Viņasprāt, tas ir mobings, nevis vēlme iepazīties, un rakstītāji pat nepadomā, ka šādi kādai sievietei var arī nodarīt pāri.

“Tā ir vesela tāda, kā es viņus esmu nodēvējusi, vīriešizstrādājumu šķira. Nezinu, ar ko viņi nodarbojas, bet, visticamāk, vairums ir precējušies, viņiem ir arī bērni. Bet tā vietā, lai ietu pelnīt naudu ģimenes uzturēšanai, rūpēties un veltīt uzmanību savām sievietēm, šīs sugas pārstāvji raksta piedauzīgas vēstules citām sievietēm,” stāsta eksministre, piebilstot, ka viņai dažkārt gribas pārmācīt šādus rakstītājus. “Ir taču daudz arī tādu, kas sūta fotogrāfijas ar saviem krāniem. Pilnīgs vājprāts! Un ne mazāk mani tracina tā kategorija, kas rakstīt neprot; kam katrā otrajā vārdā ir trīs kļūdas. Nu nav man intereses iepazīties ar cilvēku, kas ar gramatiku ir uz jūs vai vēl tālāk. Tie, kas mēģina iepazīties ar tekstu: “Kā ietās? Ko daries?” Vai tiešām šādu tekstu autori domā, ka es metīšos ar viņiem kontaktā?”

Pēc Mūrnieces domām, liela daļa vēstuļu top lietojot alkoholu, jo vairums vēstuļu tiek sūtītas naktīs.

“Esmu sapratusi, ka man ir gana laba dzīvošana arī vienai. Pēc visiem saviem daudzajiem piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem esmu atklājusi – ja beidzot esmu sākusi labi justies viena, tad kam man vajag kādu, kurš man traucē labi justies? Skaidrs, ka manā vecumā nevar nevienu pārtaisīt, katram ir savas kaprīzes, ieradumi…  Es bez tā visa itin labi un harmoniski dzīvoju,” norāda eksministre.

Lasiet arī:  Nogalinātā Ļubkas dēls: Aizdomās turētie apzināti kurina nacionālo naidu

Linda Mūrniece jau vairāk nekā gadu no Rīgas ir pārcēlusies uz Vecpiebalgas pusi, kur attīsta uzņēmējdarbību un uzņem viesus savos “Salnēnu” atpūtas namiņos, vēsta “Kas Jauns”.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Linda Mūrniecevīrieši

youtube icon
Abonēt youtube