Foto: Pexels

Krievijas Federācija nolēmusi pieteikt “auksto karu” ārzemniekiem, nolaižot jaunu “dzelzs priekškaru” starp Krieviju un ārpasauli. Proti, Krievijas Iekšlietu ministrija nākusi klajā ar ideju likt ārzemniekiem, iebraucot Krievijā, parakstīt tā saukto “lojalitātes vienošanos”, atsaucoties uz propagandas mediju TASS, vēsta Unian.

“Lojalitātes vienošanās” ir Krievijas Federācijas valsts iestāžu atļauja ārvalstu pilsoņa ieceļošanai Krievijas Federācijā, no vienas puses, un ārvalstu pilsoņa piekrišana, ieceļojot Krievijas Federācijā, ievērot aizliegumus, kas noteikti, lai aizsargātu Krievijas Federācijas nacionālās intereses, teikts dokumentā, kas nonācis TASS rīcībā.

Likumprojekts aizliedz paust “pretkrieviskas” domas par karu pret Ukrainu, noliegt tā sauktās “ģimenes vērtības” (tas ir, atbalstīt LGBT kopienas), kā arī jebkādā veidā diskreditēt Krievijas Federācijas politiku un padomju cilvēku ieguldījumu Krievijas Federācijas cīņā pār fašismu.

Krievijas mediji arī min, ka šis dokuments kopumā var aizliegt ārzemniekiem “jebkuru darbību, kas nodara kaitējumu Krievijai”.

Iepriekš Krievijas Federācijas Iekšlietu ministrija likumprojekta līmenī izstrādāja vēl kādu ideju, kā kontrolēt krievus. Departaments ierosināja pastiprināt pārbaudes attiecībā uz Krievijas pilsonības iegūšanu vai atteikšanos no tās. Proti, uz ārzemēm izbraukušos un no Krievijas pases atteikušos krievus var sagaidīt pārsteigums: ja Iekšlietu ministrija lems, ka procedūrā ir bijuši pārkāpumi, viņam tiks atjaunota pilsonība un persona būs pakļauta Krievijas likumiem.

Lasiet arī: Runā, ka patversmē nonācis Muižnieces suns; eksministre izvairīga

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: diskreditācijakarš Ukrainākrievija

youtube icon
Abonēt youtube