Anita Muižniece. Foto: Valsts kanceleja

Patversmē nonākusi melna labradora meitenīte, tai meklējot jaunas mājas, un sabiedrībā uzvirmojušas runas, ka tas ir bijušās izglītības un zinātnes ministres Anitas Muižnieces suns, raksta žurnāls “Kas Jauns”.

To, ka Muižnieces ģimenē ir melna labradora kucīte, eksministre atklājusi gan intervijās, gan soctīklos kopš 2020. gada sākuma. Pēdējais suņa uzņēmums Muižnieces “Instagram” profilā redzams šā gada 3. septembrī, un tieši divus mēnešus vēlāk acīgākie pamanīja, ka eksministre sunītim meklē jaunas mājas – ar “Facebook” grupas “Mājdzīvniekiem meklē mājas” starpniecību. Pēc pāris dienām piedāvājums no šīs vietnes pazudis, līdz drīz sunīte ieraudzīta dzīvnieku patversmes “Mežavairogi” sludinājumā.

Vai ģimenei piederošais suns nonācis patversmē, Muižniece žurnālam “Kas Jauns” ne noliedza, ne apstiprināja, paužot neizpratni: “Kas jums tāda par informāciju?” Atkārtoti uzdodot jautājumu, vai tā ir patiesība, ka ģimenes suns atrodas patversmē, vai varbūt tikai sakritība, ko, iespējams, izmanto kādi nelabvēļi, eksministre turpmāko sarunu noraidīja, sakot: “Nu nebūs… Nekomentēšu.” Arī izvaicāta, vai varbūt suns atrodas mājās, viņa atkārtoja: “Es teicu, ka nekomentēšu.”

Zinātāji ir pārliecināti, ka šādu lēmumu eksministre bijusi spiesta pieņemt tāpēc, ka jau gandrīz gadu nedzīvo ģimenes mājā Ķekavā, jo “notiekot šķiršanās process”, kā dēļ ar bērniem pārcēlusies uz dzīvokli Rīgā, vēsta izdevums.

Par to, ka Muižnieces laulībā ir krīze, “Kas Jauns” rakstīja jau gada sākumā – politikas kuluāros runāja, ka bijusī ministre ir pašķīrusies ar savu dzīvesbiedru un triju bērnu tēvu Mareku Muižnieku. To komentējot, viņa vien noteica, ka tas ir ļoti privāts jautājums un laulība nav oficiāli šķirta. Muižnieces vīra Mareka “Facebook” profilā attiecību statusā pērn oktobrī parādījās ieraksts “single”, kas nozīmē, ka viņš ir no attiecībām brīvs vīrietis.

Ka eksministre jau kādu laiku mitinās Pārdaugavas dzīvojamajā kompleksā “Panorama Plaza”, tapa droši skaidrs pirms pāris nedēļām, kad sabiedrību pāršalca viņas publiskā vēršanās pret dziedātāju Samantu Tīnu, ar kuru dzīvo kaimiņos un kas “ar savu dziedāšanu un dejošanu traucē nakts mieru”.

“Man sāk šķist, ka es vairs nekad nespēšu ar prieku klausīties Samantu Tīnu,” atzīst bijusī izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, dusmojoties par savas kaimiņienes, dziedātājas Samantas Tīnas muzicēšanu un kāju rībināšanu vakaros.

Nesen pamatīga skaidrošanās par sadzīvi glaunajos dzīvokļos augstceltnē “Panorama Plaza” izvērtās eksministres un dziedātājas vidū. Ministre bija sašutusi, ka mūziķe ignorē daudzdzīvokļu mājas pārējos iemītniekus un vakaros muzicē, un nu jau savā mājoklī, iespējams, atklājusi deju studiju, raksta žurnāls “Privātā Dzīve”.

Jau 11.oktobrī vietnē “X” bijusī ministre, toreiz vēl nesaucot vārdā grēkāzi, bija ierakstījusi: “Var saprast, ka, esot mūziķim, jādzied, kad ir iedvesma, bet vai tiešām vakars ir īstais laiks, kad daudzdzīvokļu mājā rībināt tā, ka lejasstāvā dzirdami visi dziesmu vārdi? Reiz jau pieklājīgi tika lūgts, skaidrojot, ka bērni iet gulēt. Ko darīt ar cienījamo mākslinieci?”

Tagad gan eksministre mūziķi sauc vārdā. “Besī! Jā, es tiešām esmu dusmīga par Samantas Tīnas trokšņošanu, jo tas vairs nav izturami!” žurnālam atzīst triju bērnu māmiņa Muižniece. Jau kopš maija viņa ir projektu vadītāja privātskolā “Patnis”, un tagad kļuvusi par privātskolas “Kultūras Patnis” direktori. Augustā pārcēlusies uz darbavietai netālo dzīvokli “Panorama Plaza”, un tā ir sanācis, ka tieši virs viņas dzīvo Samanta Tīna. “It kā jau viss saprotams. Jauns cilvēks. Neesmu gan interesējusies, bet bērnu droši vien nav. Un man jau šķiet, ka gadījumā, ja pieklājīgi, kaimiņiem aprunājoties, risina kādas problēmas, tad taču gribētos tās atrisināt. Es it kā diezgan daudz varu paciest, bet ja deviņos, desmitos un arī vēlāk visu laiku ir pamatīgs troksnis, tad es rīkojos. Pats svarīgākais, ka reizēs, kad esmu runājusi, rezultāts ir bijis, bet īslaicīgs. Laikam aizmirstas. Man arī tas pacietības mērs taču var būt pilns,” norāda Muižniece.

Par to, ka Muižniece savas dusmas paudusi publiski vietnē “X”, sašutusi ir Samanta Tīna, kura šobrīd saņemot ziņas no daudziem par to, ka viņa ir “nelabs cilvēks, ļauns, šausmīgs, kas traucē citiem dzīvot”, vēsta izdevums. “Mūsu cienījamā bijusī ministres kundze šeit dzīvo neilgu laiku, un tiešām, man kādu vakaru dziedot, bija zvans pie durvīm. Viņa teica, ka bērniem jāiet gulēt, ka ir baigi skaļi, pēc kā arī reaģēju. Neatceros, vai nu es uzreiz pārtraucu mēģināt vai beidzu pusstundiņu vēlāk. Bet katrā gadījumā biju uz pusi klusāka. Arī citā reizē es reaģēju uz viņas lūgumiem,” izteikusies dziedātāja.

Lasiet arī:  «Pilnīgs vājprāts!» –  eksministre Linda Mūrniece naktīs saņem nepiedienīgas ziņas

Pēc Muižnieces otrā tvīta, viņa pat nogāja līdz kaimiņienei. “Es, labu gribēdama, devos pie kaimiņienes, kurai ir pretenzijas, kurai ir jāizsaka savas sāpes plašsaziņas līdzekļos, mēģinot rast vidusceļu, par ko mēs varam vienoties. Viņa pateica – nē! Es gāju ar atvērtu sirdi, un nekas no tā neiznāca,” norāda Samanta Tīna, solot iespēju robežās būt klusāka.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Anita MuižniecePanorama Plazasamanta tīnasuns

youtube icon
Abonēt youtube