Foto: Pexels

Novembra pēdējās dienas būs ar sniegu bagātas – trešdienas, 29. novembra, vakarā un naktī uz ceturtdienu visā Latvijā stipri snigs. Visu nedēļu laiks saglabāsies arī auksts, naktīs vietām termometra stabiņš noslīdēs līdz -10 grādu atzīmei, un arī decembra iesākumā gaisa temperatūra būtiski nemainīsies.

Zema gaisa temperatūra līdz ar regulāru snigšanu padarīs ceļus un ietves slidenas, brīdina Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Trešdien ciklona ietekmē debesis virs Latvijas būs mākoņainas, bet vietām arī skaidrosies. Dienas vidū valsts teritorijai no dienvidaustrumiem pietuvosies plaša nokrišņu zona – gaidāms ilgstošs sniegs un vietām austrumu rajonos sniega segas biezums palielināsies par 5-6 cm. Pūtīs lēns vējš. Ceļi būs slideni un redzamība snigšanas laikā pasliktināta!

Minimālā gaisa temperatūra būs -4…-7 grādu robežās, austrumu rajonos noslīdot līdz -9…-14 grādiem. Dienā gaiss iesils līdz 0…-6 grādiem.

Ceturtdien snigšana turpināsies – visā valsts teritorijā snigs, naktī ilgstoši. Vietām austrumu un centrālajos rajonos snigšana būs ļoti stipra. Tāpat nokrišņu laikā būtiski pasliktināsies redzamība un ceļi joprojām saglabāsies slideni. Pastiprināsies ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš, kā ietekmē vietām puteņos un var veidoties sniega sanesumi. Līdzīgi kā nedēļas sākumā, visā Latvijā pieturēsies stabils sals, tomēr līdz ar palielināto mākoņu daudzumu, maz ticams, ka termometra stabiņš noslīdēs zem -10 grādu atzīmes.

Lasiet arī: «Pilnīgs vājprāts!» –  eksministre Linda Mūrniece naktīs saņem nepiedienīgas ziņas

Decembra pirmajās dienās joprojām Baltijas jūras un Rīgas līča siltais ūdens aukstajā gaisa masā radīs jaunus sniega mākoņus – snigšana nav gaidāma plašā teritorijas daļā, tomēr tā brīžiem var būt visai stipra. Gaisa temperatūra virs 0 grādiem iespējama tikai dažviet piekrastes teritorijā, vējam pūšot no ūdens puses.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube