Foto: Pexels

Novembra pēdējās dienas būs ar sniegu bagātas – laiks saglabāsies auksts, naktīs vietām termometra stabiņš noslīdēs līdz -10 grādu atzīmei, un arī decembra iesākumā gaisa temperatūra būtiski nemainīsies.

Ceturtdien, 30.novembrī, dienā turpinās snigt – ir spēkā dzeltenais brīdinājums par stipru snigšanu. Ir sagaidāms, ka daudzviet sniega sega pieaugs par 5-6 cm, brīdina Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Jāņem vērā, ka snigšanas laikā būtiski pasliktināsies redzamība un ceļi var kļūt ļoti slideni, tāpēc jābūt piesardzīgiem! Tāpat arī jārēķinās, ka būs nepieciešams plānot ilgāku laiku ceļā, dodoties ārpus mājas.

Visā valstī dominēs lēns vējš. Līdzīgi kā nedēļas sākumā, visā Latvijā pieturēsies sals, gaiss naktī atdzisīs līdz -4…-9 grādiem, bet piekrastē pieturēsies -2…-5 grādu robežās, savukārt diennakts gaišajās stundās nebūs siltāks par 0…-5 grādiem.

Decembra pirmajās dienās ziemai raksturīgie laikapstākļi saglabāsies. Vēl naktī uz piektdienu, 1. decembri, nokrišņi būs novērojami plašākā teritorijā, kad valsts dienvidos snigšanas būs intensīvāka, taču tā pakāpeniski mitēsies, un gan dienas laikā, gan brīvdienās nokrišņi gaidāmi vairs tikai vietām. Vējš turpinās pūst lēni, un minimālā gaisa temperatūra naktīs lielākajā daļā valsts būs -6…-12 grādu robežās, bet dienās gaiss pārsvarā neiesils vairāk par -1…-6 grādiem.

Lasiet arī: Dzelzs priekškars nolaižas – Krievijā izdomāts, kā kontrolēt ārzemniekus

Nākošās nedēļas pirmā puse būtiski neatšķirsies no decembra pirmajām brīvdienām, jo brīžiem uzsnigs, taču ne tik intensīvi kā novembra izskaņā. Sals saglabāsies, vien piekrastē gaisa temperatūra dienā var paaugstināties līdz 0 grādiem.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube