Edgars Rinkēvičs. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja/Flickr

Pēc Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča iniciatīvas 9. decembrī Rīgas pilī tiks atjaunota tradīcija, kad ar koncertu tiks godināti dažādu nozaru cilvēki par savu darbu Latvijā un Latvijai, informē Valsts prezidenta kanceleja.

“Līdz šim Valsts prezidenta amatā esmu apmeklējis un viesojies vairākās Latvijas pilsētās un novados. Katrā Latvijas novadā var satikt talantīgus, uzņēmīgus un arī pašaizliedzīgus cilvēkus. Tie ir Latvijas cilvēki, par kuriem ikdienā mēs daudz nezinām, taču viņi nebaidās darīt, un viņiem arī sanāk. Tas ir sakāms, piemēram, gan par uzņēmējiem novados, gan augsti kvalificētiem speciālistiem slimnīcās, sociālās aprūpes iestādēs, gan talantīgiem pedagogiem Latvijas skolās. Tas ir sakāms arī par mūsu radošajiem cilvēkiem, kuri savu mūžu, talantu un intelektu ir veltījuši Latvijas kultūrai. Tādēļ ar muzikālu veltījumu vēlos pateikt paldies par viņu darbu, paveikto un arī viņu pienesumu Latvijai. Jo tieši uz šādiem cilvēkiem turas Latvija,” pauž Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Šādu muzikālu tradīciju Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa laikā aizsāka komponists Raimonds Pauls.

Tādēļ 9. decembrī ar Raimonda Paula mūziku aktiera Andra Keiša izpildījumā un pašu Maestro pie klavierēm tiks atjaunota šī muzikālā tradīcija Rīgas pilī.

Lasiet arī: «Straujā atpalicība vairs nav noslēpjama» – Latvijas IKP sasniedz tikai 74% no ES vidējā rādītāja

Kā pirmie klausītāji ir aicinātas tās ģimenes, pie kurām Latvijas novadu apmeklējumu laikā ir viesojies Valsts prezidents Rinkēvičs un kuras nodarbojas ar uzņēmējdarbību Krāslavas, Kuldīgas, Balvu, Ādažu, Talsu un Jēkabpils novados. Tāpat koncertā ir ielūgtas Latvijas kultūras personības, kuras šogad atzīmēja nozīmīgas dzīves jubilejas.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Edgars RinkēvičsRaimonds PaulsRīgas pils

youtube icon
Abonēt youtube