Foto: Rūta kafija

Sociālo vietni “X” (iepriekš “Twitter”) pārpludinājuši neapmierinātu un dusmīgu interneta lietotāju komentāri par piesnigušajām, bet nenotīrītajām ielām Rīgā. Uzņēmējam, ar kuru noslēgts līgums par šo darbu veikšanu, tiks piemērots līgumsods.

“Es teiktu, ka sniegs vienkārši pārsteidza Rīgu nesagatavotu. Atbraucu no Madonas, kur sniega vairāk, bet nez kāpēc tas sūnu ciems ir tieši Rīga???” raksta “X’ lietotāja Linda Dambeniece-Migliniece. Kāda cita soctīkla izmantotāja piebilst, ka “citas pilsētas labāk tiek galā ar sniegu. It īpaši Vidzemē un Latgalē. Rīgai katru gadu šoks.” “Ar mazuli, stumjot ratus caur apkaimes kupenām, domāju par to, kādā paralēlajā visumā galvaspilsētā sniegoto pārvietošanos sauc par apmierinošu? Te ir gan crossfit, gan plank.. Varbūt sniegs ir “sporto Rīga” partizānu mārketings?” ironiski vaicā “X” lietotājs Mareks Matisons. “Kas pie velna notiek ar Rīgu? Kāpēc citas pašvaldības var, bet Rīga nevar? Sniegs nesnieg jau diennakti. Šodien biju Rīgā – Čaka, Stabu visas gājēju pārejas kupenās. Pat Kaldabruņā ir labāk,” neapmierinātību pauž Uldis Dūmiņš, Līdzīgās domās ir arī Kristaps Petersons, kurš norāda, ka “Rīga šodien izskatās kā kaut kāda Krakozijas galvaspilsēta. Sniegs visus ir pārsteidzis nesagatavotus. Labi, ka neesam miljonu pilsēta un ar intensīvāku satiksmi.”

Vēl kāds pajoko, ka “viss ir vienkārši. Latvija ir maza valsts, nav kur vest tik daudz sniega, tāpēc arī ceļi nav tīrīti!”, bet kāds cits dusmojas: “Kalpaka bulvāris nav sabiedriskā transporta maršrutā? Jau nedēļa, kā Rīgā sniegs. Jums vajag mēnesi? Varbūt varat publicēt tīrīšanas plānu ar savu vienīgo spectehniku?”

Interneta lietotāji dalās ne vien neapmierinātībā, bet arī ar bildēm, kur attēlotas piesnigušas ielas un gājēju pārejas, kā arī sabiedriskā transporta pieturas.

Tikmēr Rīgas pašvaldība informē, ka Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange pirmdien, 4. decembrī, sasauca sapulci par šajā ziemā pilsētas uzturēšanas darbos konstatētajiem trūkumiem. Neapmierinoši ir SIA “Rīgas satiksme” autostāvvietu tīrīšanas darbi, kā arī sabiedriskā transporta pieturvietu uzturēšana. Uzņēmējam, ar kuru noslēgts līgums par šo darbu veikšanu, tiks piemērots līgumsods.

Pēc aizvadītajā nedēļā piedzīvotās ilgstošās snigšanas uzņēmējs SIA “Hagberg”, ar kuru noslēgts līgums par SIA “Rīgas satiksme” pieturvietu tīrīšanu, nav veicis līgumā paredzētos darbus. Par neizpildītajiem darbiem tiks piemērots līgumsods 10% apmērā no kopējās līguma summas jeb 100 000 eiro, kā arī tiks noteikti papildus sodi par konstatētām neatbilstībām darbu veikšanā. Uzņēmējs šajā naktī apņēmies maksimāli veikt stāvvietu attīrīšanu un sniega izvešanu, sevišķi pievēršot uzmanību stāvvietām, kas novietotas gar tramvaja sliedēm. SIA “Rīgas satiksme” papildus stāvvietu kopšanas darbos lūgusi atbalstu Rīgas pašvaldības Teritorijas labiekārtošanas pārvaldei.

Rīgas pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departaments (ĀMD) aizvadītajā nedēļā ir konstatējis neatbilstošu darbu izpildi 100 sabiedriskā transporta pieturvietās, atsevišķās vietās neatbilstības fiksētas pat vairākkārt. Par katru no nenotīrītajām pieturvietām darbu veicējam tiek piemērots līgumsods.

Situācija pilsētas maģistrālajās un noslogotākajās ielās ir laba, un turpinās darbs pie 3. kategorijas ielu uzturēšanas. Iedzīvotājiem jārēķinās, ka pēc 3. kategorijas ielu tīrīšanas uz tām var būt piebraukts sniegs un ledus, taču nav pieļaujama risu veidošanās.

Automašīnu īpašniekiem ir jāatceras, ka automašīnas ielu malās ir jānovieto tā, lai tām garām varētu tikt gan sabiedriskais transports, gan ielu tīrīšanas tehnika. Ja automašīna ilgstoši, tas ir, vismaz trīs diennaktis nav pārvietota, transportlīdzekļa īpašniekam ir pienākums satīrīt sniegu ap savu auto, novietojot to ielas vai ietves malā tā, lai tas netraucētu gājējiem. Ja tas netiek ievērots, var saņemt sodu.

Lasiet arī: Vēl gigantiskāks! Putina jaunais galds izraisa smieklu vētru soctīklos

Autovadītājiem arī jārēķinās, ka atsevišķās ielās visas ziemas garumā var parādīties īslaicīgas apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma zīmes, lai varētu veikt brauktuves attīrīšanu no sniega un sniega izvešanu. Autovadītāji ir lūgti ievērot apstāšanās un stāvēšanas aizliegumu, lai darbi varētu noritēt bez aizķeršanās. Ja automašīnas netiks pārvietotas, tās var tikt evakuētas.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Rīgasniegs

youtube icon
Abonēt youtube