Foto: Pexels

Šonedēļ laikapstākļi būtiski nemainīsies – visu nedēļu laiks saglabāsies auksts, naktīs vietām termometra stabiņam noslīdot līdz -20 grādu atzīmei. No nedēļas vidus, pastiprinoties plašam anticiklonam, mitēsies arī nokrišņi un sniega segas biezums būtiski Latvijā vairs nepalielināsies, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Naktī uz otrdienu, 5. decembri, vēl daudzviet Latvijā gaidāms sniegs un debesis skaidrosies maz, savukārt dienā nokrišņu būs mazāk – vien vietām gaidāms neliels sniegs. Pūtīs lēns vējš. Latvijā turpinās valdīt arī sals, naktīs lielā valsts daļā gaisam atdziestot līdz -7… -12 grādiem. Arī dienu laikā joprojām būs jāģērbjas silti – gaisa temperatūra nebūs augstāka par -2…-8 grādiem, nedaudz siltāks laiks gaidāms vien daļā piekrastes teritoriju.

Nedēļas vidū, paaugstinoties atmosfēras spiedienam, laiks saglabāsies auksts, bet nokrišņi mitēsies, līdz ar to sniega segas biezuma palielināšanās vairs nav gaidāma.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu puses vējš, bet termometra stabiņš noslīdēs vēl par kādu grādu zemāk – nakts stundās jau lielākajā valsts daļā gaisa temperatūra būs -7…-13 grādi.

Sestdien saglabāsies līdzīgi laika apstākļi, bet no svētdienas, pazeminoties atmosfēras spiedienam un pastiprinoties ciklonu darbībai, sausos un mierīgos laika apstākļus nomainīs nokrišņiem bagāts un vējains laiks. Termometra stabiņš naktīs turpinās slīdēt uz leju – debesīm skaidrojoties, valsts austrumos gaiss atdzisīs līdz -15…-20 grādiem.

Lasiet arī: Vēl gigantiskāks! Putina jaunais galds izraisa smieklu vētru soctīklos

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube