Foto: Pexels

Šonedēļ laikapstākļi būtiski nemainīsies – visu nedēļu laiks saglabāsies auksts, naktīs vietām termometra stabiņam noslīdot līdz -14 grādu atzīmei. No nedēļas vidus, pastiprinoties plašam anticiklonam, laiks kļūs sausāks un sniega segas biezums būtiski Latvijā vairs nepalielināsies, taču jaunnedēļ, līdz ar siltākas gaisa masas ieplūšanu valstī, tā vietām kusīs.

Darba nedēļas pēdējās dienās, paaugstinoties atmosfēras spiedienam, nokrišņi Latvijā kopumā gaidāmi maz, vien ceturtdien vakarā un piektdien, 8. decembrī, Kurzemē nedaudz uzsnigs, bet būtisks sniega segas pieaugums nav sagaidāms, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš. Termometra stabiņš naktīs jau lielākajā valsts daļā noslīdēs līdz -6…-11 grādu atzīmei, taču vietām, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra būs vēl par dažiem grādiem zemāka. Gaisam neiesilstot vairāk par -1…-8 grādiem, arī diennakts gaišajās stundās laiks saglabāsies auksts.

Lasiet arī: VIDEO | «Krišjānis lido» – radīta amizanta dziesmiņa par Kariņa privātajiem lidojumiem

Nedēļas  izskaņā atmosfēras spiediens sāks pazemināties un pastiprināsies ciklona ietekme, līdz ar to nākamās nedēļas sākumā sauso un auksto laiku nomainīs nokrišņiem bagātāks un siltāks laiks. Līdz pat nedēļas vidum lielā daļā Latvijas, sevišķi dienas laikā, gaisa temperatūra būs nedaudz virs 0 grādiem, līdz ar to sniega sega sāks pakāpeniski kust.

Lasiet arī: Ko nesīs koka Pūķis? Austrumu horoskops 2024.gadam

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube