Vladimirs Putins. Foto: Instagram @russian_kremlin

Krievijas Federācija joprojām vēlas veikt tā saukto Ukrainas “denacifikāciju”, tā ceturtdien, 14. decembrī, par “tiešo līniju” sauktajā ikgadējā preses konferencē norādījis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

“Būs miers, kad mēs sasniegsim savus mērķus. Ukrainas varas iestādes nav piekritušas, ka ir nepieciešama denacifikācija…”, Putina teikto “tiešajā līnijā” citē Unian.

Putins piebilda, ka mērķi Krievijas karā pret Ukrainu nav mainījušies. “Es jums atgādināšu, par ko mēs toreiz runājām. Par Ukrainas denacifikāciju, demilitarizāciju un tās neitrālo statusu,” preses konferencē sacīja diktators.

Ceturtdien, 14. decembrī, Krievijā notiek “tiešā līnija” – ikgadējā preses konference, kurā Putins it kā atbildot uz iedzīvotāju jautājumiem. Daudzi eksperti gan ne reizi vien ir pauduši uzskatu, ka vienkāršo iedzīvotāju jautājumi līdz agresorvalsts vadītājam šajā preses konferencē nemaz nenonāk.

Jāpiebilst, ka ceturtdienas, 14.decembra rītā pirms  “tiešās līnijas” Kremļa oficiālajai interneta vietnei uzbrukuši hakeri.  Krievijas diktatora oficiālā vietne kremlin.ru darbojas, taču ar pārtraukumiem.  Lielākās problēmas rodas, atverot vietni no datora, ziņo Unian.

Kā vēstīts, pilna mēroga iebrukuma Ukrainā sākumā Krievijas puse piedāvāja Kijivai it kā izbeigt karu, ja ukraiņi atteiksies pievienoties NATO. Ukraiņu politiķi krieviem toreiz neuzticējās, un tagad vēl jo vairāk viņiem vairs nav uzticības, ka Krievija savu vārdu turēs.

Lasiet arī: Ko sola zvaigznes – karjeras horoskops 2024. gadam

Ukrainas prezidents Vladimirs Zelenskis jau nosaucis Ukrainas nākamā gada mērķus karā pret krieviem – gaisa pārākuma panākšanu un ienaidnieka uzbrukuma operāciju izjaukšanu.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube