Foto: Pexels

Atkusnis šonedēļ turpināsies – visā Latvijas teritorijā brīžiem līs, kā arī gaisa temperatūra gan dienās, gan naktīs pieturēsies 0…+8 grādu robežās, rezultātā sniega sega turpinās samazināties. Arī upju hidroloģiskā situācija būs sarežģīta, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ciklonu ietekmē arī vējš atsevišķās dienās būs brāzmains, otrdien, 19. decembrī, visā valsts teritorijā brāzmās sasniedzot 15-19 m/s! Ir iespējamība, ka nedēļas nogalē uz svētkiem vietām uzsnigs, kā arī termometra stabiņš noslīdēs zem 0 grādu atzīmes.

Nedēļas sākumā debesis lielākoties aizklās mākoņi. Otrdien gaidāms lietus, vairāk nokrišņu būs novērojami valsts austrumos. 

Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējšbrāzmās pastiprinoties līdz 15-19 m/s, bet jūras piekrastes tuvumā pat līdz 20-21 m/s. Gaisa temperatūra kā dienas, tā arī nakts stundās būs +3…+8 grādi.

Atlikušajās darbdienās laika apstākļi būtiski neuzlabosies. Visā valsts teritorijā palaikam gaidāms ne tikai lietus, vietām pat ilgstošs, kas atsevišķās upēs pasliktināsies hidroloģisko situāciju, bet nedēļas otrajā pusē arī slapjš sniegs un sniegs. Vējš saglabāsies brāzmains galvenokārt jūras piekrastē. Termometra stabiņš lielākajā daļā valsts pieturēsies 0…+5 grādu robežās.

Pastāv iespējamība, ka Ziemassvētku brīvdienās gaisa temperatūra nedaudz pazemināsies, vietām termometra stabiņam atkal noslīdot zem 0 grādu atzīmes, un vietām uzsnigs, dodot cerību par baltiem Ziemassvētkiem.

Lasiet arī; Emilijai izteikts balsu pārsvars –  zināmi šova X Faktors telefonbalsojuma rezultāti

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube