Foto: Pexels

Kupjanskas virzienā Ukrainā fiksēts tā sauktā peļu drudža uzliesmojums krievu okupantu vienībās, ziņo Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde.

Pēc izlūkdienesta domām, Krievijas armijas pavēlniecība ignorēja personāla sūdzības par drudzi, uzskatot tās par izpausmi, kā karavīri mēģina izvairīties no dalības karadarbībā. Turklāt “peļu drudzis” sākotnēji atgādina parasto gripu, vēsta Hromadske.

“Rezultātā “peļu drudzis” ievērojami samazinājis Krievijas “žurku” kaujas efektivitāti,” teikts izlūkdienesta paziņojumā.

Tāpat, pēc izlūkdienesta domām, Krievijas armijas vienībās pieaug neapmierinātība neatbilstošā ziemas apģērba nodrošinājuma un pilnīgas medicīniskās palīdzības trūkuma dēļ.

“Peļu drudzis”, kas pazīstams arī kā hemorāģiskais drudzis ar nieru sindromu, ir akūta vīrusu slimība, kurai raksturīgs drudzis, vispārēja intoksikācija, nieru bojājumi, akūtas nieru mazspējas un trombohemorāģiskā sindroma attīstība. “Peļu drudža” simptomi ir stipras galvassāpes, ķermeņa temperatūras paaugstināšanās līdz 40 grādiem, izsitumi un apsārtums, pazemināts asinsspiediens, slikta dūša un vemšana vairākas reizes dienā. Tā kā slimība skar nieres, tiem, kas inficēti ar peļu drudzi, ir stipras sāpes muguras lejasdaļā un izteiktas urinēšanas grūtības.

Lasiet arī; Konsultē Kashers: modes tendences sievietēm un vīriešiem 2024. gadam

Grauzēji izdala vīrusu ar urīnu, fēcēm un siekalām, un cilvēki visbiežāk inficējas ieelpojot ar vīrusiem kontaminētus grauzēju izdalījumus. Tādēļ grauzēju piesārņotas putekļainas vietas ir īpaši bīstamas, liecina Slimību profilakses un kontroles centra informācija.

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube