Ieva Ilvesa. Foto: Facebook @Ieva Ilves

Ieva Ilvesa, šķiroties no vīra – bijušā Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa – zaudēs ikmēneša “prezidenta sievas” kompensāciju, kuras apmērs ir 1663,63 eiro un ko viņa no Igaunijas valsts kases saņēma pēc dzīvesbiedra prezidentūras termiņa beigām, atsaucoties uz igauņu medijiem, vēsta “Kas Jauns”.

Šie maksājumi tiks pārtraukti, kolīdz laulības šķiršanas process būs noslēdzies. Savukārt, ja Ilvess apprecēsies vēlreiz, viņa sievai kompensācija no valsts nepienāksies, vēsta “Postimees”.

Patlaban vēl abiem pieder kopīgs 2016. gadā dibināts konsultēšanas uzņēmums, kura peļņa pērn pārsniedza 246 000 eiro. Abi laulātie tajā ir valdes locekļi un vienīgie faktiskie īpašnieki. Dividendēs uzņēmums valdes locekļiem izmaksājis 208 422 eiro.

Ievas Ilvesas Valsts amatpersonas deklarācijā, kas iesniegta aizvadītā gada pavasarī, norādīts, ka viņai pieder dzīvoklis Limbažos un dzīvoklis un zeme Salacgrīvā. Ilvesas īpašumā ir arī dzīvoklis Gruzijā, kā arī divas vieglās automašīnas. Ilvesa deklarējusi 15 000 eiro skaidras naudas uzkrājumus un 20 000 eiro bezskaidras naudas uzkrājumus bankā Igaunijā un norādījusi arī 58 000 eiro parādsaistības, ziņo “Kas Jauns”.

Jau runā, ka abu laulība izjukusi eksprezidenta kārtējā sānsoļa dēļ. Ievai tuvu stāvoši avoti vēsta, ka tieši Tomass uzstājis uz šķiršanos un latviete ļoti pārdzīvo viņa vēlmi laulībai pielikt punktu. Lai novirzītu skumjās domas, Ieva metusies darbos  – ikdienā viņa strādā Ukrainā, kur Kijivā darbojas kā digitālās politikas un kiberdrošības eksperte. Latvijā viņa ierodoties vien reizi mēnesī uz nedēļu, lai pavadītu laiku ar bērniem, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”.

Abi kāzas svinēja 2016. gada 2. janvārī, bet tā paša gada novembrī pasaulē nāca abu kopīgais dēls Hanss Hendriks, kam nu jau ir septiņi gadi. Ieva par bijušo Igaunijas prezidentu ir 24 gadus jaunāka. Abu pirmais randiņš fiksēts tikai pusotru mēnesi pēc tam, kad oficiāli šķirta eksprezidenta laulība ar 1968. gadā dzimušo Evelīnu Ilvesu, kura 2014. gada vasaras izskaņā Igaunijas naktsklubā tika pieķerta skūpstāmies ar 28 gadus veco Tallinā strādājošo reklāmistu, francūzi Vinsentu Arenagu.

Ilvesam, kurš Otrajos Ziemassvētkos nosvinēja 70. jubileju, šī bija jau trešā laulība. Evelīna, kura ar Ilvesu nodzīvojusi kopumā 18 gadus, atklāja, ka pēdējos laulības gadus nav bijusi laimīga un šķiroties jutusies pat nedaudz atvieglota, vēsta “Privātā Dzīve”.

Runā, ka vēl laulības laikā ar Evelīnu Ilvess sācis satikties ar Ievu, un tagad lēš, ka līdzīgs scenārijs skar Ievu, jo netiek izslēgta iespēja, ka Hendriks meties jaunās attiecībās un tāpēc vēlas pēc iespējas ātrāk izšķirties, lai varētu precēties atkal. Viņam sānsoļi neesot nekas jauns, jo arī pirmā laulība ar 1981. gadā Amerikā apņemto sievu psiholoģi Mēriju Balloku izjukusi jaunas mīlestības, proti, Evelīnas dēļ. Līdzko šķīries ar Mēriju, viņš jau precējās ar Evelīnu.

Jau vēstīts, ka pērnā gada nogalē Ieva Ilvesa paziņojusi par šķiršanos no Igaunijas eksprezidenta.

“Šajā pirmssvētku noskaņā ar dziļām skumjām jāinformē, ka mūsu gandrīz astoņu gadu laulība ar manu vīru Tomasu Ilvesu ir noslēgusies,” vietnē “Facebook” ierakstījusi bijušā Igaunijas prezidente dzīvesbiedre, latviete Ieva Ilvesa.

“Šādiem lēmumiem neder neviens brīdis; tomēr šobrīd pēc daudzām pārdomām un respektējot Tomasa izvēli, man ir skaidrs, ka nākotnē mēs iesim katrs savu ceļu, rūpējoties par bērnu labklājību kopā,” norāda Ilvesa.

Viņa uzsver, ka no sirds ir pateicīga Igaunijas tautai, kas viņu tik sirsnīgi pieņēma un vienmēr laipni uzņēma gan Tallinā, gan laukos.

“Igaunijā es vienmēr esmu jutusies kā mājās. No Jums es esmu daudz mācījusies un jūsu pieredzi, jo īpaši tehnoloģiju nozarē, nesu tālāk pasaulē – šobrīd strādājot Ukrainā. Suur aitäh (liels paldies – igaunu valodā),” teikts Ievas Ilvesas ierakstā.

Lasiet arī: Glorija Grevcova vairs nav blondīne

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube