Lindas Mūrniece. Foto : Saeima/Flickr

Uzņēmējas un ekspolitiķes Lindas Mūrnieces bijušais draugs apprecējies, un tagad kopā ar sievu dzīvo Baltkrievijā, kur valsts galvenajā televīzijā nosoda visu Latvijā notiekošo, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”.

Baltkrievijas Televīzijas 1. kanāla ziņu raidījumā “Panorāma” pagājušā gada nogalē tika demonstrēts sižets, kurā par savu jauno dzīvi stāsta no Latvijas aizbraukušais Edgars Līdums ar sievu Birutu. Latvijas sabiedrība Līdumu iepazina kā bijušās iekšlietu ministres un viesnīcas “Roma” direktores, tagadējās “Salnēnu” īpašnieces Lindas Mūrnieces pielūdzēju, ar kuru viņa bija kopā vairāk nekā gadu.

Ziņu raidījumā moderatore, piesakot sižetu par Borloviču iedzīvotājiem, Latvijas pilsoņiem Līdumiem, pauž, ka pāris vairs nespēja dzīvot zemē ar Rietumu uzspiestajām vērtībām, tāpēc pārcēlās uz Baltkrieviju, kur viss ir mierīgi, vēsta izdevums.

Pāris tic brīnumiem, ka visas valstis var dzīvot mierīgi, taču, kamēr tā nenotiek, vajadzējis izdarīt izvēli, un tā nav bijusi par labu Latvijai. “Ar vīru šeit atbraucām, un kaimiņiene pie mums uzreiz nāca ciemos ar medutiņu. Tas ir kā padomju laikos, kad mēs viens pie otra gājām ciemos,” sižetā stāsta Biruta.

Bet Edgars paziņo: “Sievu nostādīju fakta priekšā – es aizbraucu, Latvijā nepalikšu!” Pēc viņa teiktā, “vienā brīdī bija sajūta, ka apkārt ir kāda sekta – pārdomāta, ļoti izglītota, augstā līmenī psiholoģiski apstrādāta.»

Tikmēr Mūrniece notikušo izdevumam komentē šādi: “Es jau tad, kad šis cilvēks pazuda no manas dzīves, publiski atzinu, ka tas notika atšķirīgo politisko uzskatu dēļ. Te nu tam pierādījums, cik radikāli atšķirīgi ir šie uzskati. Domāju, ka viņam būtu jāliedz atpakaļceļš uz Latviju, jo viņš ir bīstams šai valstij un cilvēkiem. Tas, kas mani reāli biedē, ir, ka viņa pretvalstiskajiem ierakstiem ir daudz atbalstītāju,” žurnālam “Privātā Dzīve” norāda Mūrniece.

Lasiet arī: Ieva Ilvesa zaudēs Igaunijas piešķirto «prezidenta sievas» kompensāciju

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: BaltkrievijaEdgars LīdumsLindas Mūrniece

youtube icon
Abonēt youtube