Karalis Čārlzs III un karaliene Kamilla. Foto: Instagram @theroyalfamily

Lielbritānijas karalim Čārlzam III ir diagnosticēts vēzis, izplatītajā paziņojumā pavēstījusi Bekingemas pils.

75 gadus vecajam monarham slimība tika diagnosticēta medicīnisko procedūru laikā, kas saistītas ar palielinātu prostatu.

Pils norādījusi, ka karalim nav diagnosticēts prostatas vēzis, un pagaidām nekādas papildu detaļas netiks atklātas, taču “Viņa Majestāte turpinās veikt valsts darījumus un oficiālo dokumentu kārtošanu, kā līdz šim”.

Tiek atzīmēts, ka, neskatoties uz diagnozi, karalis turpinās pildīt valdības pienākumus un strādāt ar dokumentiem. Ārsti ieteikuši karalim pagaidām atlikt publiskus pasākumus.

“Viņa Majestāte ir nolēmis dalīties ar savu diagnozi, lai novērstu spekulācijas un cerībā, ka tas palīdzēs sabiedrībai izprast visus vēža skartos cilvēkus visā pasaulē,” teikts paziņojumā.

Čārlzs par monarhu kļuva pēc savas mātes karalienes Elizabetes nāves 2022.gada 8.septembrī. Būdams visilgāk Lielbritānijas vēsturē nodzīvojušais mantinieks, viņš tika kronēts 2023.gada 6.maijā. Čārlzam III, kurš vairāk nekā septiņas desmitgades gaidījis, lai kļūtu par valdnieku, nepilnus 18 mēnešus pēc stāšanās tronī tika atklāts “vēža paveids”, vēsta Reuters.

Viena no galvenajām ēnām pār Čārlza valdīšanu ir viņa dēla prinča Harija uzbrukumi ģimenei un monarhijai viņa memuāros un “Netflix” dokumentālajā filmā kopā ar sievu Meganu Mārklu (Meghan Markle). Tomēr Harijs, kurš kopš 2020.gada pavisam reti ir viesojies Lielbritānijā, pēc tam, kad uzzināja par tēva slimību, ir ceļā pie tēva, norādot uz iespējamu izlīgšanu starp abām pusēm.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Lasiet arī: FOTO | Jaunajā Balss maskā sezonā gaidāmas izmaiņas detektīvu sastāvā

Lasiet arī: Seriāla Nelūgtie viesi otrajā sezonā nozīmīga loma tikusi arī ekspremjeram Repšem

Lasiet arī: Aizkustinošs stāsts | «Labāk jums būtu bijis vēzis…» – kā retā slimība liek novērtēt dzīvi 

Lasiet arī: Latvijā uzliesmojis A hepatīts; vairāki cilvēki saslimuši pēc Baltkrievijas apmeklējuma

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 2. – 8. februāris

Lasiet arī: Aiztur vīrieti, kurš tirdzniecības centrā urinējis un slavinājis Krievijas kara noziegumus

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube