Krišjānis Kariņš. Foto: Laura Celmiņa, Ārlietu ministrija/Flickr

Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš trešdien, 28. februārī, no Ukrainas vēstnieka Latvijā Anatolija Kucevola (Anatolii Kutsevol) pieņēma Ukrainas valsts apbalvojumu – pirmās šķiras “Nopelnu ordeni” (The Order of Merit, First Class).

Tikšanās laikā ar Ukrainas vēstnieku ministrs izteica visdziļāko pateicību Ukrainas valstij un tautai par pagodinājumu, un apliecināja mūsu valsts nemainīgu atbalstu Ukrainas valstiskumam un teritoriālajai nedalāmībai. Latvijas visaptverošs ekonomisks, politisks, militārs un humāns atbalsts Ukrainai tiks turpināts līdz tās uzvarai, informē Ārlietu ministrija.

Sarunā amatpersonas pārrunāja divpusējās sadarbības aktualitātes, kā arī Latvijas īstenotos diplomātiskos centienus Ukrainas un tās Miera iniciatīvas atbalstam.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis augsto apbalvojumu ārlietu ministram Kariņam piešķīra 2023. gada 28. decembrī par nozīmīgo personīgo ieguldījumu starptautiskās sadarbības stiprināšanā ar Ukrainu, atbalstu Ukrainas valsts suverenitātei un teritoriālajai integritātei, un globālā atbalsta veicināšanu Ukrainai.

Lasiet arī: VIDEO | Bokseris Zutis: Arī gangsteri iet pie terapeita

Lasiet arī: Pierīgā draugu uzcienāšana ar mammas audzēto marihuānu beidzas ar kriminālprocesu

Lasiet arī: Lielākās pensijas saņēmējs Latvijā saņem 43 000 eiro mēnesī

Lasiet arī: Eksperti: Kara gadījumā aizbēgt no Latvijas, visticamāk, neizdotos

Saistītās tēmas: Krišjānis KariņšNopelnu ordenisUkraina

youtube icon
Abonēt youtube