Inese Šlesere. Foto: Uldis Pāže, Saeimas Kanceleja/Flickr

Starp stilistiem un modes ekspertiem 38. Rīgas modes nedēļā manīti arī citi sabiedrībā pazīstami cilvēki – uzņēmēji, sportisti, šovbiznesa zvaigznes un pat Ministru prezidente, kas visi uz pasākumu atnāca saposušies.

Tā, piemēram, politiķa Aināra Šlesera dzīvesbiedre Inese 38. Rīgas modes nedēļu apmeklēja, rotājusies ar nepilnu 9000 eiro vērtu brošu no “Dolce Gabbana” kolekcijas, raksta žurnāls “Kas Jauns”.

Šlesere uz pasākumu devās kopā ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu, līdz ar to pirmo reizi Rīgas modes nedēļas vēsturē šo pasākumu apmeklējis kāds no valdības, ziņo žurnāls “Privātā Dzīve”.  Siliņa neslēpj, ka mode ir viņas vājība.  Visvairāk premjeri uzrunājusi latviešu tērpu dizaineres Ivetas Vecmanes radītā kolekcija “Melanholia XI: Honey”.

Siliņa atklāj, ka labprāt izvēlas latviešu dizaineru drēbes un vietējo mākslinieku jaunajās kolekcijās bieži vien atrod iedvesmu arī saviem tērpiem. “Es bieži pati radu savas drēbes, izdomāju modeļus. Es gan nešuju, pasūtu šuvējam,” portālam “Santa” atklāj premjerministre, neslēpjot, ka tērpu dizainēšana ir vienīgais vaļasprieks, kas šobrīd viņai vēl palicis.

“Par to, ka premjere ieradīsies, uzzināju no Ineses Šleseres tikai trešdienas pēcpusdienā. Tas ir vēsturisks notikums – šī ir pirmā reize, kad kāds no valdības ierodas modes skatē. Līdz šim to apmeklējušas Valsts prezidentu otrās puses,” atklāj Baltijas Modes federācijas prezidente Jeļena Strahova.

Modes nedēļas pavasara sesija ar saukli “mode ir māksla”, turpinot ētikas un ilgtspējīgas attīstības tematiku, norisinājās no 8. līdz 11.aprīlim. Programmā tika iekļauti vairāk nekā 17 zīmoli, tostarp debitanti, atpazīstami Latvijas zīmoli un ārvalstu preču zīmes. Tāpat šosezon īpaša uzmanība tika pievērsta izstādēm, sapludinot modes industrijas un vizuālās mākslas robežas.

Rīgas modes nedēļas atklāšana tika atzīmēta ar semināru un paneļdiskusiju par tēmu “Atbildīgā mode mūsdienās”. Otrajā dienā, 9.aprīlī, modes skates tika aizvadītas jaunā un neparastā vietā – biroju kompleksā “Verde”. Kāzu kleitu kolekciju jaunā interpretācijā urbānā telpā prezentēja zīmola “Katya Katya” dizainere Jekaterina Šehurina. Latvijas zīmols “Varens” demonstrēja bezšuvju izstrādājumus, kas balstīti uz mūsdienīgu šūšanas tehnoloģiju. Savukārt modes dizainere Anna Krūze (zīmols Anna Kruz), tiecoties paust sievietes mainīgumu un eleganci, rādīja klasisku siluetu kolekciju, ko papildināja provokatīvas detaļas un metāliski materiāli. Tajā pašā dienā pasākuma viesiem bija iespēja iepazīties ar debitantu kolekcijām no visām trim Baltijas valstīm – “Rimgailaite Costume” (Lietuva), “Henna” (Latvija), “ABFD Swimwear” (Igaunija).

Uz galvenā Rīgas podiuma aktuālās tendences demonstrēja Latvijas modes vecmeistaru zīmoli – Iveta Vecmane, Natalija Jansone, Selina Keer, Una Bērziņa, BAE by Katya Shehurina, Dobrzanska, kā arī Ivo Nikkolo no Igaunijas.

Rīgas modes nedēļas programmā šosezon bija atrodams bagātīgs izstāžu klāsts – pārstāvēta  gan tēlotājmāksla, gan tekstilmāksla un dekoratīvā amatniecība. Rīkotāji šogad  apņēmušies iepazīstināt pasākumu viesus ne tikai ar modes tendencēm, bet arī ar radniecīgu mākslas nozaru talantu radošumu. Šai iniciatīvai par godu programmā tika iekļauts filmas par dizaineri Aleksandru Makvīnu seanss. Filma radīta par godu dizainera 55. dzimšanas dienai. Arī šīs sezonas galvenais tēls bija radīts, iedvesmojoties no šī slavenā dizainera kolekciju teatrālās un dramatiskās estētikas, turklāt tēls ir radīts, izmantojot mākslīgo intelektu, informē rīkotāji.

Lasiet arī: Aprit gads kopš traģiskās slepkavības Jēkabpilī; Rusiņš joprojām nenotverts

Lasiet arī: «Cīnītāja un profesionāle,» – ārlietu ministra amatam izvirza diplomāti Braži

Lasiet arī:  Kariņš par lidojumiem: Tagad uzzinot, cik tas maksāja, paceļas uzacis

Lasiet arī:  Sapņi piepildīsies! Trīs zodiaka zīmes, ko labvēlīgi ietekmēs retrogrādais Merkurs

Lasiet arī: Divi latviešu aktieri meklēs otrās pusītes jaunā pašmāju šovā; tiek meklētas daiļavas

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube