Foto: Rīta kafija

Nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus galvenokārt noteiks ciklonu darbība, tāpēc palaikam sagaidīsim nokrišņus. Lai gan lielākoties nokrišņi būs lietus formā, nedēļas garumā, ieplūstot vēsākam gaisam no ziemeļiem, dažviet sagaidāms arī slapjš sniegs, sniegs.

Līdz ar vēso gaisa masu, ja nedēļas sākumā mīnusi gaidāmi tik dažviet, tad nedēļas otrajā pusē termometra stabiņš noslīdēs zem 0 grādu atzīmes jau lielākajā daļā valsts teritorijas,  informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

No otrdienas, 16. aprīļa, laika apstākļus turpinās noteikt ciklonu darbība – laiks būs nokrišņiem bagāts, bet vējš pierims. Saule mīsies ar mākoņiem un teritorijas lielākajā daļā palaikam uzlīs. Nakts un rīta stundas atsevišķos rajonos veidosies migla un dūmaka, pasliktinot redzamību. Dominēs lēns vējš.

Naktīs gaisa temperatūra saglabāsies -2…+3 grādu robežas, bet dienās gaiss iesils līdz +5…+10 grādiem, aukstākam gaisam, ka ierasts, saglabājoties piekrastes rajonos, tur +4…+7 grādi.

Darba nedēļas beigās un brīvdienās brīžiem līs un vietām, termometra stabiņam pieturoties ap 0 grādu atzīmei un zemāk, lietu nomainīs arī slapjš sniegs un sniegs, bet pastāvīga sniega sega neizveidosies. Teritorijās lielākajā daļā pūtīs lēns vējš, piekrastē tas būs nedaudz stiprāks. Nakts stundās termometra stabiņš noslīdēs līdz -1…+4 grādiem, brīvdienu naktīs, debesīm skaidrojoties, vietām gaiss atdzisīs līdz -2…-4 grādiem. Dienās gaisa temperatūra pārsvarā paaugstināsies līdz +2…+9 grādiem.

Lasiet arī: «Cīnītāja un profesionāle,» – ārlietu ministra amatam izvirza diplomāti Braži

Lasiet arī: Noslēgtība, emocionalitāte, greizsirdība – kļūdas, ko attiecībās pieļauj katra no zodiaka zīmēm

Lasiet arī: Lidojumu sāga: Kariņš atklāj, ko nožēlo specreisu lietā

Lasiet arī: Lelde Ceriņa un Kašers Āfrikā uzņem dokumentālu raidījumu

Lasiet arī: Divi latviešu aktieri meklēs otrās pusītes jaunā pašmāju šovā; tiek meklētas daiļavas

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube