Foto: Rīta kafija

Nedēļas pirmā puse būs nokrišņiem bagāta un vējaina – daudzviet izveidosies sniega sega vairāku centimetru biezumā, snigšanas laikā gaidāms arī neliels putenis. Otrdien, 24. aprīlī, līdz dienas vidum spēkā ir dzeltenais un oranžais brīdinājums par stipru snigšanu! 

Mainoties sinoptiskajai situācijai, nedēļas vidū, līdz ar jaunas nokrišņu zonas pietuvošanos, daudzviet līs un sniega sega strauji kusīs. Nedēļas nogalē laiks kļūs mierīgāks – paaugstināsies gan atmosfēras spiediens, gan gaisa temperatūra. Svētdien dienā vietām termometra stabiņš varētu sasniegt pat +20 grādu atzīmi,  informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Otrdien debesis klās mākoņu sega, kas visā valsts teritorijā atnesīs nokrišņus. Līdz pat pēcpsudienai snigšana gaidāma galvenokārt valsts austrumu daļā – dažviet sniega sega palielināsies vēl par 1-4 cm. Snigšanas rezultātā vietām veidosies slapja sniega nogulums, kas var bojāt elektrības vadus un lauzt koka zarus! Atsevišķos posmos ceļi kļūs slideni, un redzamība intensīvo nokrišņu ietekmē var būt apgrūtināta.

Lai gan līdz pēcpusdienai nokrišņi būs intensīvāki, pēcpusdienā, gaisa temperatūrai turpinot paaugstināties, nokrišņi vietām pāries lietus formā, dažviet uzspīdēs arī saule. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no rietumiem, dienvidrietumiem, dienas pirmajā pusē piekrastē brāzmās sasniedzot līdz 15 m/s! Gaiss iesils līdz +2…+6 grādiem.

Nedēļas vidū starp mākoņiem vietām izsprauksies saule. Trešdien lielāko dienas daļu nokrišņi būs tikai vietām, taču vakarpusē Latviju no dienvidiem sasniegs jauna nokrišņu zona, kas visā valstī nesīs lietu, kura ietekmē gaidāms, ka nokusīs atlikušā sniega sega. Ceturtdien vējš atkal kļūs stiprāks. Ja nakts uz trešdienu būs auksta, lielākajā daļā valsts teritorijas gaisam atdziestot līdz 0…-3 grādiem, tad dienā pamazām sāks ieplūst siltāka gaisa masa, līdz ar to gaisa temperatūra nedēļas vidū lielākoties būs +7…+13 grādu robežās.

Nedēļas izskaņā pakāpeniski paaugstināsies atmosfēras spiediens, kā rezultātā laikapstākļi kļūs labvēlīgāki – nokrišņu būs mazāk un arī vējš nepūtīs tik stipri. Gaisa temperatūra kā nakts, tā arī dienas laikā būs augstāka – brīvdienās termometra stabiņš dažviet varētu pakāpties pat virs +20 grādu atzīmes.

Lasiet arī: Nauda viņus mīl! Trīs zodiaka zīmes, kam ir vislielākās iespējas kļūt turīgiem

Lasiet arī: VIDEO | Izmisušie krievi uzbrūk Orskas mēram, pārmetot viņa ģimenes locekļu ērto dzīvi Dubaijā

Lasiet arī: Zelenskis nosaucis piecas valstis, kuras gaida karš, ja Ukraina zaudēs

Lasiet arī: Šovakar spēkā būs oranžās pakāpes brīdinājums par stipru snigšanu

Lasiet arī: Kurā brīdī jaunietis kļūst spriestspējīgs? Alkohols no 20 gadu vecuma,  valsts aizsardzības dienests – no 18

Lasiet arī:  Maršruts nedēļas nogalei: pavasara palu šovs «Lido zivis Kuldīgā»

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube