Foto: Ekrānšāviņš

Kāda Krievijas pilsētas Orskas iedzīvotāja, kura pēc pilsētas applūšanas zaudējusi visu savu īpašumu un kuras vīrs gājis bojā karā Ukrainā, žurnālistu klātbūtnē izmisumā sākusi kliegt uz vietējo mēru Vasīliju Kozupicu.

Videoierakstā, kas izplatījies sociālajos tīklos, okupanta atraitne kliedz, ka plūdu dēļ zaudējusi visu savu īpašumu un iedzīvi, taču skaidras naudas maksājumus joprojām nav saņēmusi. Turklāt viņas vīrs, krievu okupants, gāja bojā karā Ukrainā, un tagad viņai nav par ko viņu apglabāt. “Mans vīrs nomira karā, un tagad man nav nekādu maksājumu, nav palīdzības, par ko mans vīrs nomira?” sieviete kliegusi uz ierēdni.

Viņa sāka apvainot mēru un atgādināja, ka laikā, kamēr krievi slīkst un zaudē īpašumus Orskā, mēra dēls Dubaijā dzīvo greznībā. “Par ko mans vīrs gāja bojā? Lai tu savu pakaļu te piesegtu?” uz pilsētas mēru kliegusi izmisusī sieviete. “Protams, ka man ir slikti, nevienu sazvanīt nevar, neko! Bet jūs sēžat un jums viss ir labi! Nokaunieties beidzot! Jūs baltā krekliņā, bet mēs jau divas nedēļas staigājam bez naudas, bez nekā!” ‘Un bez ūdens!” izmisušās sievietes emocionālajai runai pievienojās vēl kāda Orskas iedzīvotāja.

Uz sievietes retoriski uzdoto jautājumu, par ko viņas vīrs ir gājis bojā, citi protesta dalībnieki, domājot pilsētas mēru, piebalsoja: “Par tādiem kā viņš!” “Tavs dēls Dubaijā! Tev nav kauna?” uz mēru kliegusi sieviete, kurš klusējot un nopietnu sejas izteiksmi noklausījies viņam adresētajos apvainojumos.

Dienu iepriekš Krievijas medijos tika publicēta izmeklēšana par mēra ģimeni, kas izraisīja skandālu.

Mēnesi pirms dambja pārrāvuma pilsētas mēra dēls Nikolajs Kozupica “pasargāja” sevi un savu ģimeni no pavasara plūdiem, iegādājoties dzīvokli Dubaijā un pārceļoties dzīvot uz turieni. Mēra dēls iegādājies aptuveni 90 kvadrātmetru plašu dzīvokli jaunā, elitārā kompleksā ar baseinu un trenažieru zāli. Tikmēr mēra otrs dēls, neilgi pēc tam, kad Krievijā tika izsludināta mobilizācija, pārcēlies dzīvot uz Saūda Arābiju. Turklāt abi mēra dēli savu pārcelšanos sīki dokumentējuši sociālajos tīklos, daloties gan ar jauno dzīvesvietu un apartamentu, gan uzturēšanās atļauju un jauno autovadītāju apliecību fotogrāfijām. Orskas mēra mazbērni jau uzsākuši mācības vietējās skolās, kur mācās pēc britu izglītības sistēmas.

Krievijas Orenburgas apgabalu turpina piemeklēt katastrofāli plūdi pēc tam, kad vairākās vietās tika pārrauti dambji. Ūdens gandrīz pilnībā appludinājis vairāk nekā desmit tūkstošus māju.

Jāpiebilst, ka 3. aprīlī pilsētas mērs pats personīgi apskatījis dambi, nesaskatot nekādus draudus, ka tas varētu tikt pārrauts. Ūdeni, kas bija sakrājies pie dambja, Kozupica nodēvējis par normālu parādību. Arī 5. aprīlī no rīta pilsētas mērs apsekojis dambi, mierinot, ka viss tiek kontrolēts. Ūdens pieaugums, pēc viņa teiktā, ir “paredzēts projektā”, lai gan tajā pašā dienā dambis tika pārrauts. Pilsētas iedzīvotājus, kas ieradās protestēt par radušos situāciju un savlaicīgas evakuācijas nenodrošināšanu, izklīdināja policija.

Lasiet arī: Zelenskis nosaucis piecas valstis, kuras gaida karš, ja Ukraina zaudēs

Lasiet arī: Šovakar spēkā būs oranžās pakāpes brīdinājums par stipru snigšanu

Lasiet arī: VIDEO | «Didrihsones matu frizūra izjukusi!» – Magone demonstrē salauzto birsti

Lasiet arī: FOTO: Rīgas domnieki stāda augļu kokus Lucavsalas atpūtas zonā

Lasiet arī: Kurā brīdī jaunietis kļūst spriestspējīgs? Alkohols no 20 gadu vecuma,  valsts aizsardzības dienests – no 18

Lasiet arī:  Venera Auna zvaigznājā: četras zodiaka zīmes, ko gaida nopietnas pārmaiņas

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube