Arnolds Švarcenegers. Foto: Instagram @schwarzenegger

“Es atgriezīšos!” – tā sacīja Terminators, Arnolda Švarcenegera pasaulslavenais varonis. Un to pašu jau vairākkārt ir paveicis arī paša dzīvē: no kultūrista kļuvis par aktieri, tad par politiķi, bet pēc politiķa karjeras beigām turpina darboties labdarībā un filmēties.

Viņa grāmata “Esi noderīgs. 7 padomi dzīvei” ir Arnolda Švarcenegera apkopoti, paša vārdiem sakot, septiņi instrumenti, kurus viņš izmantojis mūža garumā. “Tie ir pārlaicīgi – vienmēr strādājuši un vienmēr strādās. Lai tos lietotu, ir jāzina, kur gribi nonākt un kā to izdarīt. Ir jāgrib strādāt. Un svarīgākais – kad tiec tur, kur vēlējies nokļūt, ir noteikti jāapzinās ceļā saņemtā palīdzība un attiecīgi jādod arī pretī.”

Tēzi “esi noderīgs” Arnoldam kā dzīves moto iemācījis paša tēvs, un, lai gan viņi daudzus gadus neesot bijuši vienisprātis par tās izpratni, tomēr tā Švarcenegeru iedvesmojusi mūža garumā. Viņa atklāsmes šajā grāmatā nav unikālas, taču, kā rāda autora paša dzīves kāpumi un kritumi, tās pilnīgi noteikti ir izlasīšanas un izmantošanas vērtas. Viņš stāsta, ka arī pats ir ārkārtīgi daudz lasījis veiksmīgu cilvēku darbus un biogrāfijas, lai mācītos no viņiem, informē “Zvaigzne ABC”.

Pēc krīzes un kovida pasaule ir mainījusies, un ļoti daudzi cilvēki jūtas nemierīgi, nelaimīgi un zaudējuši cerību. Autors atzīstas, ka pēc politiķa karjeras beigām jutās gluži tāpat: bija sabrukusi viņa karjera, ģimene un reputācija. Ko tālāk? Atlika divi ceļi: ļauties sabrukumam vai atrast jaunus mērķus un piepildīt tos. Kā jau cīnītājs, Arnolds Švarcenegers izvēlējās otro ceļu un šajā grāmatā dalās ar pamatidejām, kā pacelties, kad esi notriekts zemē.

Nodaļu virsraksti ir īsi un kodolīgi, taču tālākais teksts ir kā rāma, iedvesmojoša saruna starp autoru un lasītāju. Saruna, kas ļauj apstāties un atpūsties brīdī, kad šķiet, ka vairs nav spēka, tomēr mudina pēc atpūtas celties un doties tālāk. Atklāt sevī arvien jaunus enerģijas avotus un izmantot tos, atdzimstot jaunai, veiksmīgākai un laimīgākai dzīvei, norāda izdevniecība.

Arnolds Švarcenegers ir austriešu izcelsmes kultūrists, aktieris, politiķis un filantrops. Pasaules slavu ieguva ar piedalīšanos Holivudas filmās “Terminators”, “Dvīņi” un citās. Iesaistījies politikā, viņš 2003.gadā kļuva par Kalifornijas štata gubernatoru un bija amatā līdz 2011.gadam. Šobrīd Švarcenegers turpina darbu kā aktieris un aktīvi atbalsta dažādus labdarības projektus.

Lasiet arī: Nedēļas izskaņā atkal pakāpeniski kļūs vēsāk

Lasiet arī:  Nākamgad tiks pārceltas divas darba dienas

Lasiet arī: FOTO & VIDEO | Piedaloties valsts amatpersonām, Rīgas pils Svētā Gara tornī paceļ ES karogu

Lasiet arī: Pasaules Dabas fonds: Jau viena trešdaļa Baltijas jūras ir mirusi 

Lasiet arī: Paplašini apvāršņus! Ko nesīs Marss Auna zīmē no 30. aprīļa līdz 10. jūnijam

Lasiet arī: FOTO & VIDEO: Rinkēvičs viesojas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

Saistītās tēmas: Arnolds ŠvarcenegersGrāmataZvaigzne ABC

youtube icon
Abonēt youtube