Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.  Foto: Reinis Inkēns, Saeima/Flickr

“Pēc 30 gadiem atkal nakšņošu “kojās” (kopmītnē vai dienesta viesnīcā, vai kā katram tīk šo saukt),” tā, apmeklējot Ventspils novadu un nakšņojot Ventspils tehnikuma kopmītnēs, vietnē “Instagram” ierakstījis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, soctīklu lietotājos izsaucot neviltotu sajūsmu par savu pieticību un vienkāršību.

Interneta lietotāji pauduši sajūsmu, ka prezidents glaunas viesnīcas vietā palicis pa nakti kopmītnēs un ieteikuši Rīgas pils saimniekam iejusties studenta lomā, piemēram, uzvārot roltonus vai pelmeņus.

“Galvenais, ka līdz 22:00 esat ieradies! Pēc tam tik ar paskaidrojumu!” par studentu dzīves noteikumiem, dzīvojot kopmītnēs, joko “Instagram” lietotāja Inga Silina.

“Uzvāriet roltonus, Rinkēviča kungs”, “Pelmeņi ir? Vai pāris kartupeļu, ko uzcept. Studentam studenta vakariņas,” arī citi “Instagram” lietotāji iesaka prezidentam izbaudīt studentu dzīves jaukumus.

Daudzi sociālā tīkla lietotāji pauž prieku par Rinkēviča vienkāršību, nodēvējot viņu pat par latviešu princesi Diānu, cik tuvs tautai viņš ir. Lūk, daži no komentāriem: “Latviešu princese Diāna! Tik tuvu tautai! Visa cieņa Jums, Prezidenta kungs!”, “Jūs esat tautas prezidents!”, “Cik mums ir brīnišķīgs valsts prezidents!”, “Prezidentu prezidents!”. Līdzīgi ir arī citi komentāri: “Man šķiet, ka jautājums, vai mums ir labākais prezidents, kāds vien iespējams, ir lieks”, “Jo vienkāršāks prezidents, jo tuvāks tautai. Bez izšķērdības, vienkāršība, sports, dzīvniekmīlestība! Patiess prieks, par tik piezemētu prezidentu.”

“Prezidenta kungs, nevaru pārstāt priecāties, kā mums ir paveicies ar Jums. Tik daudz sirsnības, cilvēcības un vienkāršības vienā cilvēkā,” tā valsts pirmās personas publiskoto fotogrāfiju no kopmītnēm komentē vēl kāds “Instagram” lietotājs. “Nē, nu Jūs, prezidenta kungs, esat nepārspējams! Pilnīgi prieks skatīties uz Jūsu vienkāršību, kas tik ļoti ir vajadzīga jauniešiem šajā gadsimtā!!” pauž “Instagram” lietotāja elizabete.ladiga.

Daudzi interneta lietotāji norāda, ka nakšņošana kopmītnē ļauj atgriezties atpakaļ jaunībā. “Super! Kas var būt labaks par atmiņām, saistītam ar neaizmirstamu jaunību! Cerams ka miegs būs tikpat salds un skaisti sapni,kā 30 gadus atpakaļ! Ar labu nakti mūsu foršais Prezident!” novēlējis kāds komentētājs.

Lasiet arī: Saeimas deputāti meistarklasē mācīsies atpazīt dezinformāciju

youtube icon
Abonēt youtube