Foto: Rīta kafija

Nedēļas sākumā virs Latvijas joprojām saglabāsies augsts atmosfēras spiediens un siltā gaisa masa, kas nozīmē, ka debesīs daudz redzēsim sauli, kā arī gaisa temperatūra saglabāsies augsta. Tomēr siltajā gaisa masā pēcpusdienās veidosies arī gubu mākoņi, kas otrdien, 28. maijā, vietām, galvenokārt valsts austrumos, nesīs lietu, vietām arī pērkona negaisu,  informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pērkona negaisa mākoņi var atnest ne tikai brāzmainu vēju, kas var sasniegt līdz pat 15-19 m/s, stipras lietusgāzes, bet arī krusu. Šādi laikapstākļi būs novērojami pēcpusdienā, kad gaiss jau ir iesilis. Saglabāsies lēns vējš. Lielākajā valsts daļā dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz +27…+30 grādiem, tikai piekrastē būs par pāris grādiem vēsāk.

Atmosfēras spiedienam pazeminoties, kā nedēļas vidū, tā arī jūnija pirmajās dienās mākoņu debesīs būs vairāk, lietu varēsim sagaidīt jau daudzviet – nokrišņi galvenokārt būs novērojami diennakts gaišajās stundās.

Par spīti lietum, laiks saglabāsies vasarīgi silts – nakts stundās termometra stabiņš nenoslīdēs zem +12 grādu atzīmes, atsevišķās naktīs pat zem +14 grādiem. Dienās gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā līdz šim. Vienīgi pašā nedēļas izskaņā iespējama pakāpeniska vēsākas gaisa masas ieplūšana mūsu teritorijā, kā rezultātā dienās daudzviet gaisa temperatūra pieturētos +20…+25 grādu robežās.

Jāņem vērā, ka turpmākajās dienās UV indekss dienas vidū sasniegs vidēju līmeni – aicinām būt piesardzīgiem, kā arī ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros!

Lasiet arī: «Uzvāriet roltonus, Rinkēviča kungs!» – soctīklu lietotāji sajūsmā, ka prezidents nakšņo kojās

youtube icon
Abonēt youtube