Foto: Pixabay/neelam279

Maestro Raimonds Pauls (88) aizvadītajā nedēļā bija atkārtoti nokļuvis slimnīcā pēc tam, kad viņam bija saasinājušās redzes problēmas, vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

Lai gan uz nedēļas beigām Pauls bija atgriezies mājās no medicīnas iestādes, jautāts, kā ar veselību, viņš izdevumam atbildējis, ka esot pa vidam. “Vēl jau ne sevišķi labi jūtos. Nekā laba man nav! Diemžēl ir jāsāk atvadīties no daudzām lietām. Vienvārdsakot, tā!” žurnālam “Kas Jauns” neslēpis Maestro.

Lai gan viņš piedalījās tautas deju ansambļa “Dzintariņš” 70. jubildejas koncertā, pēc tā viņš atteica interviju “Latvijas Televīzijas” žurnālistei un atteicās arī no “Dzintariņa” vecāku dāvanas saņemšanas –  zemeņu groza un puķēm, mērķtiecīgi iesteidzot ģērbtuvēs un nopūzdamies: “Nav jau vairs mājās neviena, kam to nest…” Tomēr, atgriežoties ložā uz pasākuma otro daļu, Pauls ar smaidu sejā pieņēma gan puķes, gan zemenes, kas bija atstātas uz viņa krēsla.

Kā vēstīts, Paulam iepriekš slimnīcā veikta kataraktas operācija. Tiesa gan, pēc piedzīvotās ķirurģiskās iejaukšanās Maestro ātri vien atgriezās uz skatuves un turpināja uzstāties. Taču nu jau uz skatuves viņš kāpa bez ierastajām brillēm.

“Brillēm nav nekādas saistības ar stilu. Ar acīm nedrīkst jokot! Vienkārši man šogad bija acu operācija, pēc kuras ārsts ieteica vairs nenēsāt brilles, jo tās tikai traucējot. No vienas puses, es redzu normāli. Bet ja ir jāraksta vai kaut kas jādara ar notīm, diemžēl ir problēmas. Kad piesēžos pie instumenta, man kļūst diezgan jocīgi. Esmu visus šos gadus nostrādājis, bet laikam redzes problēmu dēļ tā lieta būs jāpārtrauc. Redzes dēļ es kategoriski šobrīd vairs nebraucu ar mašīnu,” izdevumam “Privātā Dzīve” norādījis komponists.

“Jāatzīst, ka man šobrīd ir bišķiņ jocīga sajūta, jo nupat aizgāja mūsu populārā aktrise Baiba Indriksone. Tā ir mūsu paaudze, kas aiziet. Bet gadi nāk, un tur neko nevar darīt. Katrs dzīvo, kā māk. Paldies Dievam, es joprojām kustos un kaut ko saprotu,” žurnālam atzinis Maestro.

Lasiet arī: «Uzvāriet roltonus, Rinkēviča kungs!» – soctīklu lietotāji sajūsmā, ka prezidents nakšņo kojās

youtube icon
Abonēt youtube