Foto: Rīta kafija

Atmosfēras spiedienam pazeminoties, darba nedēļas vidū un otrajā pusē daudzviet gaidāms pērkona negaiss,  informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Trešdien un ceturtdien, 29. un 30. maijā, vietām pērkona lietusgāzes būs stipras, turklāt tās pavadīs arī krusa un krasas vēja brāzmas 15-19 m/s. Piektdien lietusgāzes un pērkons veidosies salīdzinoši mazākā teritorijas daļā.

Gaisa temperatūra naktīs nebūs zemāka par +12…+18 grādiem, bet dienās saglabāsies karstums līdz +24…+31 grādam, nedaudz zemākai temperatūrai esot vien vietām Kurzemes piekrastē.

Nedēļas nogalē notiks pakāpeniska gaisa masu maiņa, līdz ar to karstums nedaudz mitēsies un gaisa temperatūra dienas laikā būs par dažiem grādiem zemāka, bet naktīs mākoņu ietekmē tā saglabāsies līdziga. Daļā Latvijas gaidāms arī lietus, kas būs ar ilglaicīgāku raksturu un skartās teritorijas pārklās vienmērīgāk, tomēr gaidāmais nokrišņu daudzums nav liels.

Nākamās nedēļas sākumā laiks saglabāsies vasarīgi silts, bet ne karsts, kā arī sajūtu temperatūru pazeminās brāzmaināks vējš. Nokrišņu kopumā gaidāms maz.

Lasiet arī: «Uzvāriet roltonus, Rinkēviča kungs!» – soctīklu lietotāji sajūsmā, ka prezidents nakšņo kojās

youtube icon
Abonēt youtube