Andris Daugaviņš. Foto: Ekrānšāviņš/SUŅU BŪDA V2.0

Šoruden pie skatītājiem visā Latvijā dosies pasaulslavenā angļu komēdiju meistara Reja Kūnija luga “Glābjas, kas var…” (oriģinālvalodā “Run for your wife”), kurā galvenajā – taksometra šofera Džona Smita – lomā būs redzams Andris Daugaviņš, ko skatītāji iepriekš iepazinuši krimināseriālā “Nelūgtie viesi”.

Uz skatuves vienuviet Džona Smita stāstu izdzīvos skatuves personības, kas komentārus neprasa – kriminālseriālu zvaigzne Andris Daugaviņš un citi lieliski aktieri – Lelde Dreimane, Rihards Lepers, Linda Kalniņa, Jānis Jarāns, kā arī režisors Valdis Pavlovskis un komiķis Edgars Bāliņš, informē izrādes veidotāji.

“Tā kā komēdijas sižets ir aktuāls visos laikos un vietās, ļoti iespējams, aiz šiem kolorītajiem tēliem skatītāji spēs saskatīt kādu no saviem draugiem vai paziņām. Tajā pašā laikā komiski absurdās situācijas ļaus aizmirst ikdienas rūpes un dzīvot līdzi notikumiem, kuri iepriekš nebūs paredzami,” norāda zrādes producents Jānis Kļaviņš.

“Džons vadāja pasažierus gan dienā, gan, saprotams, arī naktī pēc iepriekš stingri sastādīta grafika. Nekā īpaša – jūs teiksiet? Tieši te sākas galvenā intriga! Jo Džons nebija tāds kā pārējie kolēģi – viņš vienlaicīgi dzīvoja divas paralēlas dzīves, uzturoties divās atšķirīgās dzīves vietās ar divām pavisam atšķirīgām sievām (Lelde Dreimane un Linda Kalniņa)! Tas viss ir iespējams, saprotams, ja turas pie stingri sastādīta grafika. Tā tas, neraisot ne mazākās aizdomas, būtu turpinājies mūžīgi, ja vien izmanīgais Džons Smits nebūtu iekūlies kautiņā, kā rezultātā smagi cieta viņa galva, un Smits atmodās slimnīcā. Stingrajā grafikā ietvertā pasaule sāka strauji irt pa vīlēm! Glābjot savu ādu, Smits sapinās centienos izskaidrot situāciju abām sievām. Melu lavīna auga augumā. Izpalīdzot draugam, talkā ar savām blēdībām nāca Smita draugs un kaimiņš (Rihards Lepers). Bet situācija kļuva vēl trakāka! Tostarp lai visu sarežģītu vēl vairāk, lietas izmeklēšanā iesaistās pat policisti (Jānis Jarāns un Valdis Pavlovskis). Nu vairs atliek tikai glābties! Bet varbūt tomēr vēl saglabāsies cerība rast kādu izeju? To skatītāji varēs noskaidrot, atnākot uz izrādi,” stāsta iestudējuma veidotāji.

Izrādi Latvijas skatītājiem iestudējis režisors Valdis Pavlovskis un producents Jānis Kļaviņš.

Farsu lielmeistara  Reja Kūnija iestudējumi liek smieties līdz asarām miljoniem skatītāju visā pasaulē, un šī luga nav izņēmums. “Glābjas, kas var…” ir kritiķu un skatītāju izcili novērtēts darbs, par ko autors ir saņēmis apbalvojumus ne tikai Eiropā. Pēc šīs komēdijas motīviem ir veidoti scenāriji filmām, kas ekrānos izrādītas daudzviet pasaulē. Turklāt tieši šī komēdija joprojām tiek uzskatīta par visilgāk izrādīto iestudējumu slavenajā Londonas Vestenda teātrī.

Lasiet arī: Mirusi iemīļotā krievu aktrise Anastasija Zavorotņuka

Lasiet arī: VIDEO | Četrkājainie «mjauljonāri» jeb četri pasaulē bagātākie kaķi

youtube icon
Abonēt youtube