Foto: Rīta kafija

Ja nedēļas pirmās dienas vēl būs siltas un izveidosies pa kādam negaisa mākonim, tad tuvojoties nedēļas izskaņai gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies. Nedēļas otrajā pusē ciklonu ietekmē  plašākā teritorijā gaidāms lietus, pastiprināsies arī vējš,   informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Šī nedēļa vēl iesāksies ar siltu laiku, debesīs būs mainīgs mākoņu daudzums un vietām, galvenokārt valsts centrālajos un austrumu rajonos, sagaidīsim lietu un pērkona negaisu. Pirmdien, 3. jūnijā, negaisa laikā lokāli iespējamas stiprākas lietusgāzes, krasas vēja brāzmas un krusa.

Tā kā vējš kopumā būs lēns, tad atsevišķos reģionos nakts un rīta stundās veidosies migla. Pirmdien diennakts gaišajās stundās gaiss iesils līdz +21…+25 grādiem, vienīgie piekrastē gaisa temperatūra būs nedaudz zemāka.

Arī otrdien un trešdien laika apstākļi būs līdzīgi – vietām sagaidīsim lietu. Otrdien gan tas būs vietām centrālajos rajonos, bet trešdien lielākajā daļā valsts austrumu – trešdien pastāv lielāka iespējamība novērot pērkona negaisu ar stipru lietusgāzi un krasām vēja brāzmām. Pūšot lēnam vējam nakts un rīta stundas vietām sabiezēs migla. Naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz +10…+16 grādiem, bet dienā teritorijas lielākajā daļā būs vasarīgi silts.

Nedēļas otrajā pusē laika apstākļus vairāk noteiks cikloni, turklāt mūsu teritorijā ieplūdīs vēsāka gaisa masa. Plašākā teritorijā gaidāms lietus, pastiprināsies vējš. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +8…+13 grādiem, bet diennakts gaišajās stundās nebūs siltāks par +20…+23 grādiem, jāņem vērā, ka vēja dēļ pēc sajūtām šķitīs, ka temperatūra ir vēl nedaudz zemāka.

Lasiet arī: Vidējā darba alga Latvijā pārsniegusi 1600 eiro mēnesī

Lasiet arī: VIDEO | Četrkājainie «mjauljonāri» jeb četri pasaulē bagātākie kaķi

youtube icon
Abonēt youtube