Glorija Grevcova. Foto: Reinis Inkēns, Saeima/Flickr

“Mēs, latviešu sievietes, varam visu. Kamēr vīrieši nolaiž rokas, tikmēr mēs turpinām cīnīties. Ja grib, tad visu var izdarīt,” žurnālam “Privātā Dzīve” teic politiķe Glorija Grevcova.

Bijusī Saeimas deputāte ir izcietusi sodu, kas viņai piespriests par nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai, un nu 160 stundas sabiedriskajos darbos ir nostrādātas, vēsta izdevums.

“Esmu izcietusi savu sodu. Darba devējs nevēlējās, lai atklāju vietu, kurā esmu strādājusi, taču varu pastāstīt, ka šīs 160 stundas pavadīju, veicot iekštelpu darbus un uzkopjot teritoriju,” žurnālam atklāj Grevcova. “Katru dienu man darbā vajadzēja ierasties sešos no rīta, bet doties prom varēju pulksten 14.15. Bija paredzēts, ka sabiedriskais darbs ilgs mēnesi. Bet, tā kā man sabiedrisko darbu laikā vajadzēja doties uz prokuratūru un atzīmēties citās iestādēs, es strādāju ilgāk – pusotra mēneša.”

Tagad, kad sodi izciesti un Eiropas Parlamenta vēlēšanas aizvadītas, Glorija plāno doties atpūsties uz dzimto Latgali. “Esmu nākusi no Rekavas, kas atrodas Šķilbēnu pagastā. Aizbraukšu turp, izvēdināšu galvu un atpūtīšos no visām šīm likstām. Gribu to paspēt izdarīt pirms gatavošanās nākamajām vēlēšanām un gaidāmajai krimināllietai. Pagaidām gan nezinu, kad to skatīs,” atklāj Grevcova.

Kā zināms, kriminālprocess pret Grevcovu sākts saistībā ar vietnē “TikTok” publicēto video, kurā viņa apšaubīja Latvijas okupācijas muzejā izvietotās un gida paustās informācijas atbilstību patiesībai. Grevcova teic, ka, neņemot vērā visas likstas un grūtības, viņa ir apņēmības pilna tikt galā ar jebkuru pārbaudījumu.

Jau ziņots, ka 2023. gada 18.oktobrī Rīgas Austrumu prokuratūrā tika pieņemts lēmums par Grevcovas saukšanu pie kriminālatbildības par apzināti nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai.

Grevcova norādījusi, ka ir padomniece kokapstrādes uzņēmumā SIA DOLO, lai gan patiesībā tur strādājusi pavisam īsu brīdi, turklāt kā palīgstrādniece.

“Taisnība ir tāda, ka viņa strādāja no 2013.gada maija līdz 2014.gada augustam. Man bija liels šoks, ka cilvēks, kurš ir strādājis par palīgstrādnieku, norāda – padomnieks. [Jums vispār ir šāds amats uzņēmumā? – red.] Nē, nē, mēs esam mežizstrādes un saimnieciskās darbības uzņēmums, nav tāda ne štata, nekā cita,” raidījumam TV3 Ziņas norāda SIA “Dolo” pārstāve Kristīna Lapsa.

Uzņēmums gan Grevcovai, gan partijai aicināja šo informāciju izņemt, taču tas nenotika. Melots tādēļ, ka citas oficiālas darbavietas viņai nav bijis. Ņemot vērā soctīklu aktīvistes slavu, visnepatīkamākais ir, ka uzņēmumu tagad sasaista ar prokremliski noskaņotu cilvēku, vēsta raidījums.

Centrālās vēlēšanu komisijas pieejamā informācija liecina, ka Grevcova dzimusi 1988.gadā, dzīvo Ropažu novadā, un viņai ir augstākā izglītība – Latvijas Sporta akadēmijā iegūta pedagoga specialitāte. Izrādās, Grevcova melojusi arī par iegūto izglītību.

Tikmēr plašāka sabiedrība Grevcovu pazīst kā videoblogeri un tiktokeri, kā arī internetā daudz tiek runāts par viņu kā intīmo pakalpojumu sniedzēju.

Lasiet arī:  Rail Baltica izmaksās 26 miljonus eiro par kilometru

Saistītās tēmas: Glorija Grevcovasabiedriskie darbisods

youtube icon
Abonēt youtube