Foto: Rīta kafija

Nedēļas pirmajā pusē laiks būs vēss, lietains un vējains – saule mīsies ar mākoņiem, kas brīžiem nesīs lietu, bet piekrastē gaidāms brāzmains vējš. Tomēr darba nedēļas otrajā pusē atmosfēras spiediens sāks pakāpeniski paaugstināties, tādēļ laika apstākļi uzlabosies – nokrišņi mitēsies un kļūs par dažiem grādiem siltāk, informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nedēļas sākumā laika apstākļus joprojām noteiks ciklonu darbība un salīdzinoši vēsa gaisa masa. Saule mīsies ar mākoņiem un naktī uz otrdienu, 11. jūniju, lietus gaidāms austrumu rajonos, vietām pat stipras pērkona lietusgāzes, tomēr dienā nolīs rietumu un centrālajos rajonos. Savukārt trešdien naktī lietus gaidāms daudzviet valsts teritorijā, bet dienā vietām, iespējams arī pērkona negaiss.

Pūtīs lēns līdz mērens, piekrastē līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas dažbrīd kļūs brāzmains. Diennakts tumšajās stundās gaisa temperatūra pieturēsies +7…+12 grādu robežās, vietām gaiss atdzisīs pat līdz +5 grādiem. Dienās gaiss iesils līdz +16….+22 grādiem.

Darba nedēļas otrajā pusē atmosfēras spiediens sāks pakāpeniski paaugstināties. Vēl trešdien un ceturtdien lielākajā daļā valsts līs, tomēr nedēļas nogalē nokrišņu daudzums mazināsies un lietus gaidāms tikai atsevišķos rajonos. Kā arī vējš pakāpeniski pierims un pūtīs galvenokārt lēni. Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā līdz šim – naktīs gaiss atdzisīs līdz +9…+15 grādiem, bet dienās iesils līdz +14…+22 grādiem, nedēļas izskaņā termometra stabiņš vietām pakāpsies līdz +25 grādiem.

Lasiet arī:  No sešiem rītā līdz diviem dienā – Grevcova sākusi veikt sabiedriskos darbus

youtube icon
Abonēt youtube